ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Ξινή κομπόστα με στολή...

Ε, δεν θα καταπιούμε και την υποκρισία αμάσητη επειδή η Κασιμάτη διέπραξε μια ο - Θεός - να - την - κάνει - χιουμοριστική ανάρτηση στο Facebook. Η διεύρυνση γκαζώνει... μπα... γου...όνοι!!
Που τα γράφω μισά γιατί πέφτουν και μηνύσεις. Έδωσε έτσι μια -αθέλητη μεν, αλλά την έδωσε- ασίστ στους στριμωγμένους.. από τα ανατριχιαστικά βίντεο τραμπούκους με στολή και τους πολιτικούς τους πάτρωνες να παριστάνουν τον αδικημένο.
Να κοχλάζουν τα κανάλια, να σκίζουν τα ρούχα τους -μόνοι τους βεβαίως, δεν τους τα σκίζουν ματατζήδες...- διάφοροι δημοσιογράφοι, να βγάλει πύρινη ανακοίνωση η Ν.Δ., να ζητάει ο Μπογδάνος την κεφαλή της βουλευτίνας επί πίνακι.
Φαρισαϊσμός και υποκρισία, αυτό είναι το κεντρικό νόημα. Μικροπολιτική κάνουν πάλι στου κασίδη το κεφάλι. Διότι η Κασιμάτη ανάρτηση έκανε, δεν ξεβράκωσε κανέναν.
Ούτε πλάκωσε στις κλωτσιές και με τα ρόπαλα ξαπλωμένο άνθρωπο, που φώναζε παραδίνομαι, λες και βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ούτε έκανε σουργούνι περαστικά κορίτσια.
Ούτε έπνιξε στα χημικά μια χούφτα γιατρούς.
Ούτε βγήκε να κοκορεύεται ότι επιτέλους λύθηκαν τα χέρια της αστυνομίας, όπως έκαναν συνδικαλιστές του χώρου. Και στο φινάλε ζήτησε συγγνώμη για το άτυχο δίστιχο, που ο καθένας καταλαβαίνει ότι διεκδικούσε δάφνες χιούμορ κι όχι δάφνες πολιτικής ορθότητας.
Αλλά αν τα πολιτικά επιτελεία, που θεωρούν τη δημόσια τάξη προνομιακό πεδίο, κάνουν τη δουλειά τους, αναρωτιέται κανείς για τον ρόλο της ομοσπονδίας των αστυνομικών. Έκαναν, λέει μήνυση, στην Κασιμάτη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Διότι φταίει κατ’ αυτούς η Κασιμάτη που το όντως απολίτικο αυτό σύνθημα ακόμα ακούγεται.
Δεν κατάλαβε η συνδικαλιστική ηγεσία των ένστολων, ή κάνει ότι δεν κατάλαβε, το απλό. Που και ο τελευταίος πολίτης καταλαβαίνει. Ότι την αστυνομία και τους τίμιους δημοκρατικούς αστυνομικούς τους δυσφημίζουν βαθιά και τραυματικά τα ΕΡΓΑ κάποιων από μέσα. Και όχι τα λόγια κάποιων απέξω.
Ότι ακόμα και το επίμαχο σύνθημα, που ποτέ, ποτέ όμως, η Αριστερά δεν υιοθέτησε, δεν είναι όπως λένε στην ανακοίνωσή τους «μεταχουντικής συμπλεγματικής νοοτροπίας» -η φράση μυρίζει λίγο άσχημα, ε;-, αλλά αποτέλεσμα χουντικής νοοτροπίας κύκλων μέσα στην αστυνομία.
Αυτοί και όχι κάποια εχθρική προπαγάνδα το συντηρούν, με τη βαρβαρότητα και τη ρητορική τους, και γι’ αυτούς δυστυχώς τσιμουδιά. Όταν όμως καλύπτουν τα σάπια μήλα, δεν γίνεται να κατηγορούν άλλους που η κομπόστα τούς βγαίνει ξινή...

Θανάσης Καρτερός / ala Καρτ (Αυγή)