ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

«Ανάβει φωτιές» η διαφήμιση της Hellman’s

Κύκνος, Παπαδημητρίου και Mediterranean Foods προσφεύγουν κατά της Unilever

Στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) εναντίον της «Ελαΐς- Unilever» προσφεύγουν οι εταιρείες Παπαδημητρίου, Κύκνος και Mediterranean Foods για την διαφήμιση της Hellman’s που αφορά στα προϊόντα με ελληνικές γεύσεις. Οι τρεις ελληνικές εταιρείες, οι οποίες τυγχάνουν και μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καταγγέλλουν ως.. παραπλανητική την εν λόγω διαφήμιση και ζητούν να σταματήσει άμεσα η προβολή της, ενόψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων που παρατηρείται μεγάλη καταναλωτική ζήτηση. Η υπόθεση, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει προγραμματισθεί να εκδικασθεί την ερχόμενη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γ. Μανέττα στο mononews και όπως αναφέρουν οι τρεις εταιρείες στην αίτηση ελέγχου που υπέβαλαν στο ΣΕΕ η επίμαχη διαφήμιση επιχειρεί «μέσω της υπερβολής και του αστεϊσμού» να περάσει στο μυαλό του μέσου καταναλωτή την ιδέα/εικόνα/σκέψη ότι «αφενός η HELLMANN’S αποτελεί ελληνική ανακάλυψη και αφετέρου ότι τα διαφημιζόμενα προϊόντα παρασκευάζονται στην Ελλάδα με ελληνικά συστατικά». Κάτι που όπως λένε παρ’ ότι δεν ισχύει, μεταφέρεται με δόλιο τρόπο στον καταναλωτή, με αποτέλεσμα την παραπλάνησή του. Ακριβώς στο ίδιο μοτίβο, θεωρούν πως κινούνται και τα επόμενα «επεξηγηματικά» για κάθε προϊόν τηλεοπτικά σποτ (δηλαδή για την μουστάρδα, την μαγιονέζα και το κέτσαπ).