ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Αρχίζει το ματς

Πρώτα έσκασε η υπόθεση Πατέρα. Μια αηδιαστική, σε στυλ Μαυρογιαλούρου, συναλλαγή του εντιμότατου κυρίου Μητσοτάκη με έναν πολιτευτή της Δεξιάς.
Δώσε μου όσες ψήφους ελέγχεις, να σου δώσω ένα νοσοκομείο! Κι επειδή όλα τα κακά, όπως ξέρετε, δεν έρχονται ποτέ ένα-ένα, πλάκωσε σε λίγο και το δεύτερο.
Η υπόθεση Διαματάρη. Μια απεχθής στον κυνισμό της..
απονομή υπουργικής καρέκλας, σε ένα ψεύτη άνω ποταμών, πτυχιούχο και μεταπτυχιακό της απάτης, έναντι υπηρεσιών προς την πατρίδα, δηλαδή προ την οικογένεια Μητσοτάκη. Αλλού σε κάτι τέτοιους απονέμουν τίτλους ευγενείς -πατ-πατ-πατ, στον ώμο με το σπαθί-, εδώ τους απονέμουν τους ομογενείς. Παρ’ τους και ύπαγε εν Columbia.
Έφαγε ένα χαστούκι η κανονικότητα μ’ αυτά, που είναι όλο δικό της. Έφτασε το σπλατς μέχρι τα ΜΜΕ των βαρόνων, τις εφημερίδες των εθνικοφρόνων, τις αναλύσεις των ειδημόνων. Μέχρι τον Πορτοσάλτε, για να καταλάβετε. Και το διαδικτυακό μαγαζί του Μαρινάκη, που διαπίστωσε στον τίτλο του ρωγμή στο επιτελικό κράτος.
Ενώ το ψιλό γαζί, που διαβρώνει αποτελεσματικά οποιαδήποτε προπαγάνδα, παίρνει και δίνει. Συντελέστηκε, δηλαδή, εν μιά νυκτί, το θαύμα να σκιστεί το παραπέτασμα του ναού. Κι εκεί που λέγαμε ότι η προπαγάνδα των βαρόνων δεν αφήνει να ξεμυτίσει κανένα σκουπίδι κάτω από το χαλί του Μητσοτάκη, έφτασε όλη η ασχήμια σε καφετέριες, καφενεία, ουρές ΑΤΜ, σπίτια. Παντού.
Το έβαλε φυσικά στα πόδια ο Κυριάκος. Πάει ο Πατέρας, πάει κι ο Διαματάρης. Αλλά όσο damage control κι αν επιχειρούν, όσες ανοησίες για μηδενική ανοχή σε ζητήματα ηθικής κι αν εξαπολύουν, η πρώτη ήττα τους είναι γεγονός. Επιτέλους! Η χλεύη πήρε αμπάριζα και τις επιτελικές τους μπαρούφες και τις ιδεολογικές τους λούφες.
Και μαζί πήρε ο διάολος και την αντίληψη, που έτεινε να παγιωθεί τον τελευταίο καιρό, ότι η θεριζοαλωνιστική των γνωστών ΜΜΕ αλωνίζει όπως θέλει στο πόπολο, για να θερίζουν ό,τι θέλουν από το πόπολο οι κρατούντες. Ε, δεν είναι έτσι. Ούτε ο φυσιογνωμιστής του Star και της Ζαχαρέα δεν κατάφερε να ζαχαρώσει την πικρή αλήθεια.
Εννοείται πως είμαστε ακόμα στην αρχή. Αλλά το ξήλωμα έχει αρχίσει. Τους έρχεται τις επόμενες μέρες η μούντζα εκατομμυρίων ανθρώπων για το μέρισμα που τους στέρησαν. Και τους επόμενους μήνες το γαμώτο της εξαπατημένης μεσαίας τάξης.
Και το σιχτίρισμα για τις επιλογές διαβλητών προσώπων και μεθόδων στην Υγεία, την Παιδεία, το κοινωνικό κράτος, τα στοιχειώδη της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Που πάει να πει ότι η αντιπολίτευση -εδώ ξαναλέμε επιτέλους!- θα ακούγεται, είτε το θέλουν είτε όχι οι ολιγάρχες. Κι αν ο Θεός φυλάξει την Αριστερά από τον εαυτό της -αυτή την προσευχή να κάνουμε όλοι- θα ζήσουμε συναρπαστικές μέρες. Διότι τώρα αρχίζει το ματς...

Θανάσης Καρτερός / / Αυγή