ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μαλέλης, η Πετρούλα και τα παράθυρα

«Λουμπενοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου» βλέπει ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης, αλλά και «καταπάτηση αρχών και αξιών», ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.
Φυσικά μόνο σε χώρα Λωτοφάγων θα μπορούσε ο κ. Μαλέλης να μιλά για αξίες και λουμπενοποίηση. Ο ίδιος υπήρξε από τους πρωτεργάτες της trash εκδοχής των δελτίων ειδήσεων, με τα τηλεπαράθυρα..
και τη δραματοποίηση των γεγονότων σε βαθμό διαστρέβλωσης. «Η ειδησεογραφία πρέπει να παρουσιάζεται από την τηλεόραση σαν μια σύνθεση από ιστορίες, που οι δημοσιογράφοι αφηγούνται σαν παραμύθι. Αυτός ο τρόπος είναι που έδωσε την πρώτη θέση στην τηλεθέαση στον ΣΚΑΪ» («Καθημερινή», 31/5/1998) έλεγε ο «άνθρωπος της τηλεόρασης», σκιαγραφώντας το «όραμά» του για την ενημέρωση.
Και να ήταν μόνο αυτό; Ο ίδιος, ως διευθυντής ειδήσεων του άλλου ευαγούς τηλεοπτικού ιδρύματος, του Star, λανσάρισε και το δελτίο καιρού με την ευειδή Πετρούλα Κωστίδου. Σε συνέντευξή του στην Real News (9/2/2009), απαντώντας σε ερώτηση εάν το weather girl θα βγάλει τα ρούχα του το καλοκαίρι, απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι υπάρχει καθυστέρηση στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, γιατί βγήκε η Πετρούλα. Ε, αυτοί είναι ηλίθιοι... Η Πετρούλα είναι μια νότα χαράς στη μιζέρια που ζούμε και μακάρι να 'χαμε κι άλλες. Με προβληματίζει το ότι το παίρνουν όλοι τόσο σοβαρά. Ένα διαφορετικό δελτίο καιρού είναι. Κίνδυνος είναι ο οπορτουνισμός και όχι μια δροσερή νότα».
Δροσερές αξίες και αρχές από κήνσορες και θεράποντες, οι οποίοι αφού συνέβαλαν τα μάλα στη μαζική αποβλάκωση και αποχαύνωση του τηλεοπτικού κοινού, σήμερα κουνάνε το δάχτυλο στην κοινωνία και νουθετούν τους πολίτες για το δέον γενέσθαι.
Φυσικά την πρώτη ευθύνη δεν την έχει ο κάθε θρασύς, αλλά οι πολιτικοί χώροι που βλέπουν τη δημόσια ζωή με τηλεοπτικούς και επικοινωνιακούς όρους, επιλέγοντας «επιτυχημένους» τηλεορασάνθρωπους για να τους εκπροσωπούν. Λέγε με Φώφη Γεννηματά.

Tάσος Τσακίρογλου / ΕφΣυν