ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

«Φορτώνουν» περιοδικά οι εφημερίδες... Κι όποιος αντέξει

Εντείνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εφημερίδες καθώς όλο και περισσότερες εκδόσεις εμπλουτίζονται με κάθε είδους περιοδικά (από ειδικές εκδόσεις αυτοκινήτου και
μαγειρικής μέχρι τηλεοπτικά και life style έντυπα) με τα κομμάτια της διαφημιστικής πίτας να μικραίνουν. Τώρα η Αλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, εκτός από όλα τα άλλα, μαζί με τα ΝΕΑ..
Σαββατοκύριακου από τον Μάρτιο θα προσφέρει και το περιοδικό Down Town που μόνο του στα περίπτερα δεν τα πάει και πολύ καλά κυκλοφοριακά.
Ωσονούπω έρχεται και το εμβληματικό περιοδικό Vogue του οποίου τα δικαιώματα εξασφάλισε ο όμιλος της Καθημερινής με τον ανταγωνισμό στα κυριακάτικα φύλλα να μεγαλώνει καθως υπάρχει το Μarie Claire, που κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Από την άλλη υπάρχει και το Harper's BAZAAR, το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο όπως διαφημίζεται από το ΒΗΜΑ, που κυκλοφορεί μαζί με το κυριακάτικο φύλλο του ομίλου Μαρινάκη. Επίσης το Ιn Style και το People κυκλοφορουν με το Εθνος της Κυριακής ενώ η εφημερίδα Πρώτο Θέμα συνεχίζει τη συνεργασία με τo lifestyle περιοδικό Gala. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τη  "Real News" με το Beaute όπως και το Playboy που κυκλοφόρησε κάποια στιγμή με τα "Παραπολιτικά".
Ο κατάλογος είναι μεγάλος με τα ιλουστρασιόν περιοδικά αυτοκινήτου (Car, Car and Driver κ.α) και μαγειρικής (Olive, Γαστρονόμος, Γευσιγνώστης, Eat me! κ.α) να συμπληρώνουν το παζλ του ανταγωνισμού ανάμεσα στους εκδοτικούς ομίλους.

ΥΓ Οπως έχουμε ξαναγράψει οι εκδότες με την ενσωμάτωσή των ιλουστρασιόν περιοδικών στις εφημερίδες προσπαθούν να ανακόψουν τον κυκλοφοριακό κατήφορο χωρίς όμως κανείς να είναι πλέον σίγουρος ότι οι συγκεκριμένες εκδόσεις βγάζουν τα έξοδά τους και δίνουν φύλλα στις εφημερίδες. Μάλιστα τώρα πολλοί θεωρουν ιδιαίτερα κοστοβόρα την νέα τάση με τα περιοδικά επιμένοντας πως μπορεί μεν να ανακόψει προσωρινά -και για μικρό διάστημα- την κυκλοφοριακή πτώση, αλλά σύντομα θα επιφέρει περαιτέρω ζημιά στα ήδη προβληματικά ταμεία των εφημερίδων.