ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Διαδικτυακό μπούλινγκ από δημοσιογράφους

Μία απίστευτη ιστορία διαδικτυακού μπούλινγκ με πρωταγωνιστές γνωστούς δημοσιογράφους και θύματα κυρίως γυναίκες απασχολεί την γαλλική επικαιρότητα μετά τις αποκαλύψεις και τη δημόσια απολογία της εφημερίδας Liberation. Αρκετοί Γάλλοι δημοσιογράφοι έχουν τεθεί σε υποχρεωτική αργία ή έχουν απολυθεί μετά τις καταγγελίες για συμμετοχή σε διαδικτυακή ομάδα η οποία κορόιδευε και παρενοχλούσε..
γυναίκες με «αστεία» περί βιασμού και παραποιημένες πορνογραφικές εικόνες.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή, από τον ιστότοπο διασταύρωσης ειδήσεων της Liberation, το Checknews. Στο άρθρο γινόταν λόγο για μια ιδιωτική ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook και ονομαζόταν "Ligue du LOL" (Συμμορία του Laugh out Loud): επρόκειτο για καμιά 30αριά δημοσιογράφους και άλλους που κατηγορούνται ότι παρενοχλούσαν άλλους δημοσιογράφους και μπλόγκερ, κυρίως γυναίκες και ακτιβίστριες του φεμινιστικού κινήματος στον μικρόκοσμο του παριζιάνικου Twitter, στις αρχές της δεκαετίας του 2010.
"Μια ομάδα αποτελούμενη από λευκούς άνδρες δημοσιογράφους, Παριζιάνους, που σήμερα έχουν σημαντικές θέσεις σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης", παρατήρησε ένα από τα θύματα, η Μελανί Βανγκά, δημιουργός του ποπ Podcast "Tchip", η οποία υποστηρίζει ότι παρενοχλήθηκε επειδή ήταν γυναίκα και μαύρη.
Πολλά άλλα θύματα κατήγγειλαν τη δράση της ομάδας στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.