ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Tην προφυλάκιση Μαρινάκη ζητάει εισαγγελέας

Την προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος με παραπεμπτική σε δίκη πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών.
Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν τη «δράση εγκληματικής οργάνωσης».
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται για:
1) Eνταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση
2) Hθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο..
εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση
3) Hθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο
4) Hθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και
5) Aπάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ο εισαγγελέας φέρεται να εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών να διατάξει την προφυλάκιση του κ. Μαρινάκη καθώς κρίνει ότι ο επιχειρηματίας δεν τήρησε τον όρο αποχής από τις δραστηριότητες της ομάδας, που του είχε επιβληθεί από την ανάκριση.
Κατά τον κ. Δασκαλόπουλο, η προφυλάκιση του επιχειρηματία είναι απαραίτητη για την πρόληψη τέλεσης νέων αδικημάτων.
- efsyn.gr