ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Η αποθέωση του πλουραλισμού!

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Επειδή κουβέντα μεγάλη γίνεται για τον πλουραλισμό, τη σφαιρική ενημέρωση και την ανιδιοτελή προσέγγιση στα πράγματα, να επισημάνουμε ότι κανένα κανάλι εκτός από τη δημόσια τηλεόραση δεν διέκοψε το πρόγραμμα του για να μεταδώσει τις δηλώσεις δύο προέδρων Δημοκρατίας, τεσσάρων πρωθυπουργών και ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου (ο Ισπανός).
Κατά την άποψη τους η σύναξη των ηγετών των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου δεν ήταν ένα σοβαρό γεγονός. Λες και έχουμε κάθε μέρα τέτοιες συναντήσεις στην Αθήνα. Τι κι αν ασχολήθηκαν εκτενώς μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης, τι κι αν οι Γερμανοί δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για την πρωτοβουλία του Τσίπρα-πρωταγωνιστής.. ξανά ο Σόιμπλε με την ειρωνική δήλωση για τους σοσιαλιστές. Λεπτομέρειες που δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες. Ήσσονος σημασίας η συγκέντρωση των επτά.
Είχαν προβάδισμα άλλα πιο σημαντικά γεγονότα. Για παράδειγμα το Eurogroup όπου για ακόμη μία φορά είχαμε αυστηρές συστάσεις από Ντάιζενμπλουμ, Σόιμπλε προς την ελληνική κυβέρνηση για επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης των προαπαιτούμενων.
Ήταν μια κακή είδηση για τη χώρα, πολύ ευχάριστη όμως για τη Νέα Δημοκρατία και τα φερέφωνα της. Και οι δύο πλευρές θυμώνουν όταν κάτι πάει καλά και πανηγυρίζουν όταν οι εταίροι πιέζουν και εκβιάζουν την ελληνική πλευρά. Τώρα ποιος είναι ο εμπνευστής και ποιος ο εκτελεστής σ' αυτή την αιμομικτική σχέση Μ.Μ.Ε- Νέας Δημοκρατίας δεν το γνωρίζω, δεν νομίζω όμως ότι έχει και μεγάλη σημασία. Υπάρχει πλήρης ταυτότητα απόψεων και επιδιώξεων.
Εντάξει δεν έκρυψαν την είδηση τα δελτία που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα, προφανώς για να μην κατηγορηθούν για κραυγαλέα μεροληψία, την τοποθέτησαν όμως εκεί που της ...άξιζε: στον πάτο πριν από τα αθλητικά. Πάλι καλά που δεν προηγήθηκε το δελτίο καιρού. Δικαίωμα τους να κάνουν αυτήν την αξιολόγηση;
Ασφαλώς. Ας αφήσουν όμως τις βαρύγδουπες εξαγγελίες περί πλουραλισμού, πολυφωνίας και αντικειμενικής ενημέρωσης. Οι ιθαγενείς έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται.


(efsyn.gr)