ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Το Αντίο του Αλέξανδρου Βέλιου

«Εφυγε» με τους δικούς του όρους σε ηλικία 63 ετών

«Για μένα από την 1η Σεπτεμβρίου, ο χρόνος θα κυλάει αντίστροφα. Δεν θα φτάσει το τέλος του Σεπτέμβρη για να φύγω... Οι γιατροί  μου είπαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης της ζωής μου. Τελικά δεν θα πάω για ευθανασία στο εξωτερικό για δικούς μου προσωπικούς λόγους. Νομίζω όμως ότι θα πετύχω να φύγω με τους δικούς  μου όρους και στο δικό μου πλαίσιο αξιοπρέπειας. Εφόσον είναι ανώδυνοι και αξιοπρεπείς,υπάρχουν πάντα τρόποι ευθανασίας».
Αυτά έλεγε σε συνέντευξή του πριν λίγες ημέρες ο Αλέξανδρος Βέλιος και τα ξημερώματα της Δευτέρας 5/9 «έφυγε» με τους δικούς του όρους. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας πέθανε.. στο σπίτι του σε ηλικία 63 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Λίγους μήνες πριν είχε δηλώσει ότι θα μετέβαινε στην Ελβετία για να καταφύγει σε «υποβοηθούμενη αυτοκτονία».
  Ο Αλέξανδρος Βέλιος αφού έδωσε επί μήνες τη μάχη με ιατρικά μέσα, επέλεξε από ένα σημείο και μετά, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος -καθώς θεώρησε μη αναστρέψιμη την πορεία προς το μοιραίο- να σταματήσει τις θεραπείες και να αναζητήσει την ευθανασία.
Στο βίντεο που ακολουθεί  ο Αλέξανδρος Βέλιος με ένα ιδιόχειρο σημείωμα διαβασμένο (ηχητικό) από τον ίδιο, λίγο πριν πεθάνει, εξηγεί πώς κατέφυγε στη λύση της μη υποβοηθούμενης
ευθανασίας. Το κείμενό του με τίτλο "Το αντίο μου" καταλήγει: «Εζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης».