ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Η Τρέμη αδειάζει το γραφείο της στο Mega

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Αυτή την ώρα οι συνεργάτες της Ολγας Τρέμη αδειάζουν το γραφείο της. Οι υπόλοιποι κάνουμε το ίδιο.
Τα δικά μου 12 χρονια στο mega χώρεσαν σε μια σακούλα ζαχαροπλαστείου. (Πριν με ειχε γλυκάνει) megaμώτι μου!!! »
Αυτό έγραψε ο αρχισυντάκτης της εκπομπής «Κοινωνία Ωρα Mega», Γιάννης Καφάτος στο facebook δίνοντας το κλίμα που επικρατεί αυτές τις ώρες στο κανάλι της Μεσογείων.
Την ίδια ώρα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του καναλιού με νέα ανακοίνωσή τους και αναφερόμενοι ονομαστικά στους ανάλγητους μετόχους Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα και Ψυχάρη, τους κατηγορούν ότι έχουν "ξεχάσει" να πληρώσουν 500 εργαζόμενους στον ΤΗΛΕΤΥΠΟ ΑΕ, εδώ και πέντε μήνες.
«Είμαστε σε απόγνωση εξ αιτίας σας. Σας καλούμε να προχωρήσετε στην..
εξόφληση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών μας. Η επιχείρηση είναι δική σας, οι ζωές δικές μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

ΥΓ Η Tρέμη δεν μπορούσε να αδειάσει μόνη της το γραφείο... Εβαλε τους συνεργάτες της να το κάνουν...

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο των απλήρωτων εργαζόμενων του MEGA:
Κύριε Βαρδινογιάννη, Κύριε Μπόμπολα, Κύριε Ψυχάρη, ειλικρινά λυπούμαστε που είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας υπενθυμίσουμε ότι έχετε “ξεχάσει” 500 οικογένειες στην επιχείρησή σας, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, απλήρωτους εδώ και πέντε μήνες.

Θα θέλαμε επίσης να σας θυμίσουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι σας συνεχίζουμε με επαγγελματισμό και σοβαρότητα να στεκόμαστε δίπλα στην επιχείρησή σας. Τα επιχειρηματικά σας σχέδια για το MEGA και για την εξέλιξή του μπορεί να είναι κάτι που αφορά μόνο εσάς. Όμως είστε υποχρεωμένοι να θυμάστε ότι τους εργαζόμενους, οι επιχειρηματίες και οι εργοδότες τους πληρώνουν έστω και αν έχουν αποφασίσει να τερματίσουν τη λειτουργία μίας επιχείρησης. Ειδικά όταν πρόκειται για τρεις από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, με πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Δε ζητάμε ελεημοσύνη. Σας καλούμε να αναλογιστείτε ότι είμαστε άνθρωποι και όχι απλά λογιστικά νούμερα. Θρηνούμε ήδη την απώλεια δύο συναδέλφων μας.

Η δική σας αδιαφορία και ολιγωρία σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου οδήγησε στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών μισθοδοσίας από τις τράπεζες.

Καλούμε τις τράπεζες να μη δείξουν την ίδια αναλγησία και αδιαφορία με τους μετόχους και να μεριμνήσουν ώστε να αποδεσμεύσουν μέρος των περισσοτέρων από 30 εκατομμύρια ευρώ που παραμένουν δεσμευμένα στους λογαριασμούς της εταιρείας, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ώστε να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις μας.

Αυτά τα χρήματα είναι αποτέλεσμα της αυταπάρνησης και της επαγγελματικότητας των εργαζομένων και μόνο.
Ακόμη και αν η κυβέρνηση έχει λόγους να τιμωρήσει την επιχείρηση, εσείς οι μέτοχοι τι έχετε εναντίον μας;
Είμαστε σε απόγνωση εξ αιτίας σας.
Σας καλούμε να προχωρήσετε στην εξόφληση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών μας. Η επιχείρηση είναι δική σας, οι ζωές δικές μας.

ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ MEGA