ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ενας αυτοδημιούργητος εκδότης κατά της διαπλοκής

Το αφήγημα του επικεφαλής του Ομίλου των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη στη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα (θαλασσο)δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ήταν γοητευτικό, αλλά και διαφωτιστικό για την εικόνα εσωτερικής σφαγής στο ισχυρότερο σήμερα κόμμα της αντιπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία. Πρώτον, διότι εξηγήθηκε (από τον ίδιο), το πώς ένας δημοσιογράφος προερχόμενος από τα σπλάχνα της Δεξιάς, στενός φίλος του επίσης εκ των δεξιών σπλάχνων Βαγγέλη Μαρινάκη, με δικηγόρο, από πολύ παλιά, τον ακόμα πιο δεξιό Μάκη Βορίδη (πολύ πριν πάει στο ρατσιστικό ΛΑ.ΟΣ του Καρατζαφέρη), μπορεί να γίνει ισχυρός και αμερόληπτος απολίτικος παράγων των ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Η εξήγηση ότι έβαλε όλα του λεφτά έπειτα από πολυετή κοπιαστική δημοσιογραφική εργασία (έκανε επτά δουλειές ταυτόχρονα, δήλωσε) και πήρε δάνειο υπό τη μορφή προκαταβολής πωλήσεων από το πρακτορείο ΑΡΓΟΣ λόγω της πολύ καλής κυκλοφοριακής επίδοσης, σκόνταψε. Μια παρατήρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτ. Σαντορινιού ότι πήρε μόνο από ΚΕΕΛΠΝΟ (και επί υπουργών Υγείας Βορίδη και Γεωργιάδη) γύρω στο 1 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή έβαλε ο ίδιος ο κ. Κουρτάκης από τις..
οικονομίες του στον Όμιλο για να αγοράσει τον πρώην ραδιοσταθμό 902 FM, κλόνισε κάπως την ειδυλλιακή εικόνα.
Δεύτερον, επανειλημμένα ο κ. Κουρτάκης αναφέρθηκε στη διαπλοκή των άλλων και ισχυρίστηκε ότι η γραμμή του Ομίλου του είναι παράλληλη με την πολύ θετική έρευνα της ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Εξήγησε το σκάνδαλο της PROTON Bank και μίλησε για ληστεία της τράπεζας από τον φυγόδικο Κυριακίδη, ο οποίος έριξε αυτά τα λεφτά σε κοινές επιχειρήσεις:
α. με τον Γιάννη Φιλιππάκη (ESPRESSO, Δημοκρατία, ΕΣΤΙΑ κ.ο.κ.),
β. με τον Γιάννη Αλαφούζο (για τον οποίο πρόσθεσε ότι σκανδαλωδώς έχει αποτελματωθεί η δικαστική έρευνα για την μεταβίβαση του καναλιού Seven X),
γ. με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (που πήρε 9 εκατ. από τον Κυριακίδη) και
δ. με τον Φώτη Μπόμπολα
Τρίτον, ειδικά για τον ιδιοκτήτη του Ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο, ο Γιάννης Κουρτάκης εκτόξευσε ευθείες κατηγορίες καθώς τον χαρακτήρισε ως «ένα από τους επιφανέστερους φοροφυγάδες της χώρας». Πρόσθεσε ότι η διοίκηση της ΕΤΕ οφείλει να δώσει εξηγήσεις εάν θεωρεί ακόμα ικανοποιητικές τις «προσωπικές εγγυήσεις» του, μετά την εισαγγελική δέσμευση της προσωπικής περιουσίας του Γ. Αλαφούζου. Επίσης είπε ότι οι ιδιοκτήτες εφημερίδων όπως η Καθημερινή, το ΕΘΝΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ κ.λπ, είχαν εξασφαλισμένη διαφήμιση από τα ραδιοτηλεοπτικά τους ΜΜΕ, Mega, ΣΚΑΙ κ.λπ, γεγονός που είναι προφανώς αθέμιτο και νοθεύει τον ανταγωνισμό.
Τέταρτον, ο Γιάννης Κουρτάκης κάρφωσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι τον Δεκέμβριο 2014 τον πίεσε τηλεφωνικά να «κατεβάσει» το γνωστό ηχητικό του Κασιδιάρη με τις φερόμενες συνομιλίες που εμπλέκουν τον «ψηλό παναθηναϊκάκια» Ισίδωρο Ντογιάκο και τον Αντ. Σαμαρά.
Πέμπτον, ο κ. Κουρτάκης, δήλωσε ότι αν και είναι πολύ στενός φίλος του προέδρου Μαρινάκη,  δεν θα έχει σχέση με το νέο κανάλι του Πειραιώτη εφοπλιστή.  Και δεν έχει σημασία ότι κλείστηκε μαζί του στο ίδιο δωμάτιο  της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κατά τη δημοπρασία των αδειών εθνικής εμβέλειας.
Έκτον, κατηγόρησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο ότι καταδιώκει άδικα τον Όμιλο του («κάνει συστηματικό πόλεμο με διώξεις εναντίον μας, επειδή έχουμε ανοίξει τον φάκελο που τον αφορά», είπε).
Έβδομον, ο Γιάννης Κουρτάκης που υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία, τη δεοντολογία  και την μη πολιτική τοποθέτηση των Μέσων του Ομίλου Παραπολιτικά, κατάπιε τη γλώσσα του όταν η βουλευτής Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) του υπενθύμισε ότι έχει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Γιάννη Δραγασάκη για ψευδή πρωτοσέλιδα της εφημερίδα του. Και
Όγδοον, ζήτησε να κληθούν και να εξεταστούν ενόρκως στην Εξεταστική της Βουλής οπωσδήποτε οι κύριοι Γ. Φιλιππάκης, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και δεν έφερε αντίρρηση όταν ο Κασιδιάρης ζήτησε να έρθουν κι οι Σαμαράς - Ντογιάκος. 

Δημήτρης Τρίμης (Εfsyn)