ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Σκληρή ανακοίνωση Εισαγγελέων για τις δηλώσεις Μαρινάκη

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για προφυλάκισή του σχετικά με την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών ποδοσφαίρου.
Στην ανακοίνωσή τους, οι εισαγγελείς κάνουν λόγο για «βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση» σε βάρος τους και μάλιστα πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών «ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υπόθεσης».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:
"Στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο καταχωρίζονται δηλώσεις περί «διατεταγμένης υπηρεσίας» και περί «εκτελέσεως συμβολαίου» από Εισαγγελικούς Λειτουργούς. Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν.. βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος τωνΕισαγγελικών Λειτουργών, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο.
Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι οι Εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση του Εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους."