ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση με τον Ν. Παππά ζητάνε οι δημοσιογράφοι

Άμεσα μέτρα για τους εργαζόμενους στα κανάλια    

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράστηκε η αγωνία για την τύχη των εργαζομένων των μη αδειοδοτηθέντων καναλιών, που θα προστεθούν στην ατελείωτη στρατιά των ανέργων του κλάδου και αποφασίστηκε να στηριχθούν οι αποφάσεις των Ενώσεων μελών της, για κινητοποιήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης.
Η ΠΟΕΣΥ ζητάει συνάντηση με τον αρμόδιο για το ζήτημα υπουργό Επικρατείας Νίκο Παπά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ζητώντας να τεθούν οι προϋποθέσεις,.. στο πλαίσιο των νέων συμβάσεων παραχώρησης, που θα υπογραφούν με τους νέους «καναλάρχες»:
  • Απορρόφηση των εργαζομένων, που απασχολούνται στα μη αδειοδοτηθέντα ΜΜΕ, με διατήρηση του συνόλου των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
  • Τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του συνόλου της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, με «ποινή» απώλειας της σχετικής αδείας. Σε περίπτωση βεβαίωσης εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας εργασιακών και ασφαλιστικών παραβάσεων, γεννάται λόγος καταγγελίας της σχετικής συμβάσεως και αφαίρεσης της αδείας. Ρητή πρόβλεψη της σύνδεσης της αδείας με συγκεκριμένη επιχείρηση, που θα εκπέμπει βάσει αυτής, προς διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε περίπτωση, μεταβολής της επιχείρησης αυτής, ρητή πρόβλεψη για διατήρηση των θέσεων εργασίας και των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Τήρηση των Κανόνων Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος και του συνόλου της κείμενης νομοθεσίας, υπό την άμεση επίβλεψη και έλεγχο του ΕΣΡ και διασφάλιση των όρων πλουραλιστικής ενημέρωσης, που θα προάγει και θα υπερασπίζεται όλες τις κοινωνικές ομάδες και φορείς, με ποινή καταγγελίας της συμβάσεως και αφαίρεσης της σχετικής αδείας.