ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους στο Mega

Και επιστολή της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ στην Alpha Bank για τη δεσμευση των 30 εκατ. ευρώ

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού Mega, που παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες. Η απόφαση για επίσχεση εργασίας ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από τους  εργαζόμενους με συντριπτική πλειοψηφία.
 Σε συνέλευση που είχαν, ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος  τους ενημέρωσε για τις δυνατότητες και τα μέσα που έχουν προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους.
Την ίδια ώρα το ΔΣ της Τηλέτυπος με επιστολή στην Alpha Bank, καταλογίζει στην τράπεζα «καταχρηστικές ενέργειες» σχετικά με την δέσμευση 30 εκατ. ευρώ από το ταμείο.. του Μεγάλου Καναλιού.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ  καταφέρεται εναντίον της Alpha Bank ως συντονίστριας τράπεζας στο ομολογιακό δάνειο του καναλιού, παρόλο που σε αυτό συμμετέχουν οι λεγόμενες «συστημικές» τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική και Eurobank). «Ωθείτε την εταιρεία στην πλήρη απαξίωση και διάλυση και το προσωπικό της στην ανεργία» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. προς την Alpha Bank.