ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πέρασαν και οι τέσσερις τον έλεγχο του «πόθεν έσχες»!

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» για τους τέσσερις νέους καναλάρχες σχετικά με τα χρήματα που πόνταραν προκειμένου να εξασφαλίσουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που δημοπράτησε η κυβέρνηση («εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν»).
Οι Κυριακού, Μαρινάκης, Καλογρίτσας και Αλαφούζος (παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα) πέρασαν τελικά τον έλεγχο και ο έλεγχος αφορούσε όλα τα ποσά και όχι μόνο την πρώτη δόση. Ετσι πλέον σε δεκαπέντε ημέρες θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις των χρημάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει..
ο ΑΝΤ1 να καταβάλει 25 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη 25 εκατ. ευρώ, η εταιρεία του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα 18 εκατ. ευρώ και ο ΣΚΑΪ 14,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου:
«Με την υπ’ αρ. 239/9-9-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης (ΑΔΑ: 7Φ2Ξ465ΙΧΦ-9ΑΛ), ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, με την οποία ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι εξής:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ   (ΣΚΑΙ ΑΕ) με τίμημα € 43.600.000,00.
2. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ    (Τ.Π.Κ μ.α.ε) με τίμημα € 52.600.000,00.
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τίμημα € 75.900.000,00.
4. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), με τίμημα€ 73.900.000,00.
Στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης. Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδειες ανήλθε στο ποσό των 246.000.000€ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρείς.
Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαμορφώνεται πλέον ένα τηλεοπτικό τοπίο βασισμένο στις αρχές της νομιμότητας, μετά από δεκαετίες ενός άναρχου τηλεοπτικού περιβάλλοντος, ενώ το δημόσιο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσό από την αδειοδότηση.»