ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Να, γιατί γουστάρουμε τον Kώστα Γιαννακίδη

Όταν κερδίσω το Τζόκερ θα γράφω μόνο επιταγές

Επειδή ως άνθρωπος είμαι γενναιόδωρος, large που λέει ο λαός μας, σπεύδω να δηλώσω ότι δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα αν στο Τζόκερ υπάρχουν και άλλοι νικητές, πλην εμού. Άλλωστε πιστεύω ότι τα πολλά λεφτά φέρνουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν. Δεν θα σας πω εδώ με πόσα θα ήμουν ευχαριστημένος- μπορεί να παρακολουθεί το τζίνι μου. Όμως έχω την αίσθηση ότι όσοι και αν είναι οι νικητές, όποιος κερδίσει δεν θα ξαναδουλέψει στη ζωή του.
Συχνά λέω στον εαυτό μου ότι έτσι και κερδίσω το τζόκερ (είμαι τακτικός παίκτης), το μόνο που θα γράφω θα είναι επιταγές. Δεν το λέω για να σας βάλω στον πειρασμό της συγκέντρωσης χρημάτων. Σας δείχνω μέχρι πού φτάνουν τα όνειρά μου..
Δεν θα αγόραζα σπίτι, αλλά εξοχικό. Πιθανότατα όχι στην Ελλάδα. Αν, βέβαια, η τύχη γίνει εξωφρενικά γενναιόδωρη θα πάρω και στην Ελλάδα. Να χτίσω; Όχι. Κάτι τέτοια θέλουν χρόνο και υπομονή- πού να διαλέγεις πλακάκια; Δίνεις κάτι παραπάνω και το παίρνεις έτοιμο. Α, ναι, έχω σκεφτεί και τους δικούς μου ανθρώπους. Θα φούσκωνα τους λογαριασμούς τους, αλλά συνάμα θα έκανα και διακριτικές φιλανθρωπίες.
Στην περίπτωση που τα λεφτά είναι πολλά, ίσως σπρώξω μερικά σε επιχειρηματικά σχέδια πιτσιρικάδων. Πάρε, παιδί μου, τριάντα χιλιάρικα και ξεκίνα την επιχείρησή σου, αρκεί να μην είναι καφετέρια ή γιαούρτια. Περιέργως έχω χάσει την όρεξή μου για ακριβά αυτοκίνητα. Όμως θα ταξίδευα πρώτη θέση. Και θα αγόραζα VIP εισιτήρια για το θέατρο στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, στην Premier League και στο ΝΒΑ. Θα πήγαινα στα νησιά Φόκλαντ. Και θα ψαχνόμουν για Βόρεια Κορέα.
Ξέρω δύο ανθρώπους που σταμάτησαν να δουλεύουν μικροί σε ηλικία επειδή κέρδισαν χρήματα. Μιλάμε για μισό δισεκατομμύριο, στην εποχή της δραχμής. Και οι δύο δεν έκαναν τίποτα συναρπαστικό. Αγόρασαν σπίτια, καλά αυτοκίνητα και ξεκίνησαν να παχαίνουν. Εκτιμώ ότι, μέχρι στιγμής, η ζωή μου ήταν απείρως πιο συναρπαστική από τη δική τους.
Εκτός των άλλων, δεν έχω και το φόβο να με κυνηγάει σαν σκια: όταν συνειδητοποιείς ότι μπορείς να ζήσεις όπως θέλεις, τότε ο θάνατος σε τρομάζει περισσότερο. Αλλά είναι και στιγμές που η ζωή σε κουράζει τόσο που θέλεις να κερδίσεις με όλη την ελπίδα της προσευχής σου και την απελπισία της κατάρας σου.
Κάποιοι θα κερδίσουν. Αν όχι την Πέμπτη, την Κυριακή ή την άλλη Πέμπτη. Θα έχουν πουλήσει για μερικά εκατομμύρια το πιο ακριβό, το πιο τρελό τους όνειρο. Κουφάλες, εμείς θα το έχουμε ακόμα.

Κώστας Γιαννακίδης (protagon)