ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι Ψωμιάδηδες ξεπουλάνε «φιλέτα» για να αποφυλακιστούν...

Αποφυλακίζονται με διάταξη του ανακριτή η σύζυγος και τα παιδιά του έγκλειστου για το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ, Παύλου Ψωμιάδη, που εξαπάτησε χιλιάδες ασφαλισμένους.
Η  ανακριτική διάταξη εκδόθηκε ύστερα από συμφωνία-συμβιβασμό των κατηγορουμένων με τον συνήγορο  400 ομολογιούχων ης ΑΣΠΙΣ CAPITAL (οι οποίοι έχουν από καιρό προσημειώσει ακίνητα της οικογένειας Ψωμιάδη) ότι θα παραχωρήσουν περιουσιακά τους στοιχεία, προκειμένου να πωληθούν και να αποζημιωθούν για την ζημιά που έχουν υποστεί. Συγκεριμένα θα πωληθούν το γωνιακό κτίριο - «φιλέτο» στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Παπαδιαμαντοπούλου, ακίνητα σε Μύκονο, Κεφαλάρι Κηφισιάς και επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Σύνταγμα και στο ΦΙΞ, καθώς και δύο πολυκατοικίες στη Θεσσαλονίκη (επί της Τσιμισκή) και στις Σέρρες.
Συγκεκριμένα με τη διάταξη του ανακριτή , αποφυλακίστηκαν η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του.. έγκλειστου επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, οι οποίοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι τον περασμένο Δεκέμβριο για νομιμοποίηση εσόδων προερχομένων από απάτη, υπεξαίρεση και άλλα αδικήματα σε βάρος ασφαλισμένων και επενδυτών του Ομίλου ΑΣΠΙΣ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Ψωμιάδης εκτίει ποινή κάθειρξης 8 ετών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. Παράλληλα παραμένει και υπό προσωρινή κράτηση για σκέλη της υπόθεσης της ΑΣΠΙΣ.