ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πως ο Κοντομηνάς έβγαλε (εύκολα) 21 εκατ. δολάρια

Με μια ταχυδακτυλουργική επιχειρηματική κίνηση, από αυτές που συνηθίζει, ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς έβαλε στην τσέπη 21 εκατομμύρια δολάρια! Στα deals o επιχειρηματίας είναι «αητός» και δεν πιάνεται – όλοι θυμούνται την εποχή που είχε πουλήσει το κανάλι της Κάντζας στους Γερμανούς και έβγαλε κέρδος όταν το πήρε ξανά πίσω χωρίς να βάλει το χέρι (βαθιά) στην τσέπη.
Πρόσφατα λοιπόν, όπως αποκαλύπτει ο Δ. Θανάσουλας στο provocateur,  ο Δ. Κοντομηνάς πούλησε το διαμέρισμα που είχε στη Νέα Υόρκη, σε σημείο-φιλέτο του Μανχάταν, αποκομίζοντας περισσότερα από 21.000.000 δολάρια. Ο ιδιοκτήτης του Alpha «χτύπησε», λέει, την εβδομάδα που οι τιμές στην αγορά του real estate της Νέας Υόρκης βρέθηκαν στο peak τους και η κίνησή του αυτή έγινε θέμα στους New York Times, οι οποίοι αφιέρωσαν εκτενές ρεπορτάζ για το deal Κοντομηνά.
Το provocateur αποκαλύπτει μάλιστα και λεπτομέρειες: το διαμέρισμα των 282 τ.μ. με τις τρεις..
κρεβατοκάμαρες και τα τέσσερα μπάνια που εντάσσεται στο κτηριακό συγκρότημα των δύο πύργων του Time Warner Center και ήταν το ησυχαστήριο του επιχειρηματία, όποτε αυτός ταξίδευε στη Νέα Υόρκη. Είναι κοντά στην κορυφή του Νότιου Πύργου και το μεγάλο του προσόν, πέρα από την άνεση του χώρου και την εκπληκτική διακόσμηση των δωματίων, ήταν η εκπληκτική του θέα. Από την master suite του ιδιοκτήτη, η θέα στο Central Park και στην γέφυρα George Washington είναι απλά συγκλονιστική, ενώ στο σαλόνι και στα άλλα δωμάτια εκτός από το πάρκο, μπορεί να δει κανείς και το Άγαλμα της Ελευθερίας.
Σε μια κτηματομεσιτική αγορά που θεωρείται μια από τις ακριβότερες στον κόσμο -ειδικά στο Μανχάταν οι τιμές είναι στα ύψη και για το συγκεκριμένο διαμέρισμα το κόστος γι’ αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε «κοινόχρηστα του μήνα» και «λειτουργικά έξοδα κτηρίου», είναι 12.245 δολάρια- ο Έλληνας επιχειρηματίας έκανε το colpo grosso που συζητήθηκε δεόντως.
Το όνομα του νέου ιδιοκτήτη, παραμένει μυστικό...