ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Μπορεί να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ;

Την Κυριακή στην Τούμπα θα ακουστεί μετά από 30 χρόνια το «Να ΄τοι Να 'τοι  οι πρωταθλητές». Πρόωρο. Και, πιθανότατα, ανεδαφικό. Όμως και τόσο δικαιολογημένο! Τριάντα χρόνια περιμένει ο ΠΑΟΚτσής να το φωνάξει, θα φύγει από μέσα του σαν αναστεναγμός. Και αν ο ΠΑΟΚ νικήσει την τον Παναθηναϊκό, τότε νομίζω ότι ο Καρπετόπουλος και ο Πανούτσος θα υποχρεωθούν να δοκιμάσουν απαντήσεις: μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα;
Η προφανής απάντηση τείνει προς την άρνηση. Δύσκολα. Δεν είναι μόνο οι συνθήκες, το σύστημα και οι μηχανισμοί εκτός γηπέδου που ορθώνονται απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είναι και το βάθος του Ολυμπιακού δίπλα στην ανεπάρκεια επιλογών του Αναστασιάδη. Ο ΠΑΟΚ ως ομάδα πάει να «σκάσει». Οι τραυματισμοί των Ρατς και Μακ επιβεβαιώνουν την επιβάρυνση ενός σχήματος που δεν μπορεί να πάρει ανάσες. Αναπόφευκτα, η αφαίρεση της Ευρώπης και του Κυπέλλου από τους στόχους της ομάδας θα αποτελούσε μία..  ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει τη στροφή του πρώτου γύρου στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, τότε ο Σαββίδης οφείλει να ενισχύσει την ομάδα και ο Άγγελος να ζητήσει από τη Μεγαλόχαρη να κάνει το θαύμα με τον Μάρτενς, άντε να ευλογήσει και λίγο τον Περέιρα.
«Την ομάδα αυτή την άφησα στην Παναγιά. Αν την είχα εγώ, θα την είχα κάνει κομμάτια» είπε μετά το παιχνίδι στην Κρήτη. Και πάνω στο πρόσωπο του χαράχθηκε εκείνο το χαμόγελο που το βλέπεις μόνο το Πάσχα, στις ταινίες όπου οι ήρωες της Βίβλου κοιτάζουν τον ουρανό και κλείνουν το μάτι στον Θεό. Προσέξτε, ο Άγγελος δεν επικαλείται ποτέ τον Θεό ή τον Ιησού. Ποτέ. Ο Άγγελος αναφέρεται μόνο στην Παναγία με την οποία διατηρεί ειδική σχέση. Τείνω πια να πιστέψω ότι και η ίδια διατηρεί προνομιακή σχέση με τον ΠΑΟΚ. Είμαι δε πολύ κοντά στο να αποδεχθώ πρόσκληση φίλου για τάμα στην Τήνο. Αν το Μάιο σηκωθεί το κατσαρόλι στην Τούμπα, μπορεί να φάω τα γόνατά μου ανεβαίνοντας στην Παναγία.
Τελικά ναι, σε αυτό το πρωτάθλημα μόνο έτσι έχεις ελπίδες. Αν επενδύσεις στο μεταφυσικό, αν πάρεις κάτι από τη ψυχή του Άγγελου και το μπολιάσεις στους παίκτες. Άλλωστε στην αρχή της χρονιάς μόνο αυτός πίστευε στο πρωτάθλημα. Ο ίδιος ο Σαββίδης είχε χαμηλώσει το μπάτζετ και τις προσδοκίες, περιμένοντας, ορθώς κατά τη γνώμη μου, να δει τι θα γίνει τελικά με τα χρέη της ομάδας. Ο Άγγελος λέει ότι δεν ασχολείται με τη διαιτησία. Το πρόβλημα είναι ότι θα ασχοληθεί αυτή μαζί του την κατάλληλη στιγμή. Αυτό που είδαμε στην Τρίπολη ήταν κάτι σαν τρέιλερ για τη συνέχεια. Αλλά, ευτυχώς, υπάρχει πάντα η ελληνική γελοιότητα που προσθέτει κάτι παρηγορητικά ανάλαφρο. Εξοργίστηκε, λέει, ο Παναθηναϊκός με τη διαιτησία του Σπάθα. Δεν είχε εξοργιστεί, όμως, όταν ο Σπάθας του χάριζε πρωτάθλημα, καθαρίζοντας τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου.

Κώστας Γιαννακίδης (citi-zen)