ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Τι απαντάει το UNFOLLOW στις «διαψεύσεις» Κόκκαλη, Αλαφούζου και Βγενόπουλου

Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε τις ανακοινώσεις των κκ Σωκράτη Κόκκαλη, Γιάννη Αλαφούζου και Ανδρέα Βγενόπουλου για τα ρεπορτάζ του UNFOLLOW 13, όπου μεταξύ άλλων δημοσιεύουμε τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα του έτους 2012. Μπορείτε να τις διαβάσετε κι εσείς εδώ, εδώ και εδώ.
Η κάθε ανακοίνωση έχει τις ιδιομορφίες της. Κάποιες λίγο συγχυτικές, όπως του κ. Βγενόπουλου που απαντά στην εφημερίδα «Αυγή», η οποία αναπαρήγαγε το θέμα βάσει κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ για τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη στη Βουλή, δίχως να ανατρέξει στην πηγή. Κι άλλες ελαφρώς ακατάληπτες, όπως του κ. Αλαφούζου, ο οποίος βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον ραδιοφωνικό σταθμό REAL.
Και οι τρεις ανακοινώσεις πάντως συναντώνται στα εξής δύο σημεία: Πρώτον, αναρωτιούνται πώς..
περιήλθαν σε γνώση μας τα εκκαθαριστικά. Και, δεύτερον, «διαψεύδουν» το ρεπορτάζ μας, υποστηρίζοντας ότι τα εισοδήματά τους είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που παρουσιάζουμε και μας συστήνουν να μάθουμε να διαβάζουμε σωστά ένα εκκαθαριστικό σημείωμα.
Όσον αφορά το πρώτο θέμα, φυσικά δεν έχουμε κάτι να απαντήσουμε. Προστατεύουμε τις πηγές μας, όπως κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τη δουλειά του. Για το δεύτερο, ωστόσο, έχουμε λίγα να πούμε, μολονότι για οποιονδήποτε στοιχειωδώς εναργή αναγνώστη, το σκεπτικό που έχουμε δημοσιεύσει ήδη από τη δεύτερη μέρα κυκλοφορίας του περιοδικού θα έπρεπε να αρκεί.
- διαβάστε περισσότερα εδώ