ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η «Ελευθεροτυπία» ξύπνησε. Οι εργαζόμενοι πότε;

Διαβάσαμε το άρθρο του δικηγόρου Χάρη Αθ. Οικονομόπουλου για την επανέκδοση (το ξύπνημα όπως λέει ο ίδιος) της «Ελευθεροτυπίας».
Ο μέτοχος έχει δίκιο όταν αναφέρει πως η Ελευθεροτυπία είναι βαρύ χαρτί.
Σωστά αναφέρει ότι η «Ε» θα πετύχει εάν μπορεί να ζει μόνο από τα έσοδα της ενημερωτικής της δραστηριότητας. Προσπαθεί να γίνει συμπαθής και συνάμα ηρωικός όταν γράφει ότι η «Ε» ξυπνάει με μετρημένους προσωπικούς πόρους για να πληρώσει τα χρέη και να εκπληρώσει το χρέος της...
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Χάρη Αθ. Οικονομόπουλου το οποίο δημοσιεύτηκε στην 3η σελίδα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που κυκλοφόρησε ξανά στα περίπτερα έπειτα από έναν χρόνο:..
Το ξύπνημα της «Ελευθεροτυπίας»
 Στην Ελλάδα σήμερα ζούμε σε κρίση περισσότερα χρόνια απ' ό,τι οι μανάδες και οι πατεράδες μας έζησαν την Κατοχή. Νέα παιδιά, ο πραγματικός πλούτος, ξενιτεύονται καθημερινά για να βρουν δουλειά.
Και όσοι είμαστε μικροί ή λίγοι για να σταματήσουμε να δουλεύουμε και μεγάλοι για να ξεριζωθούμε, μένουμε και παλεύουμε. Παλεύουμε για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να ζούμε και να δουλεύουμε στην Ελλάδα. Για να μπορέσουν τα παιδιά μας να ζουν και να δουλεύουν περήφανα, χωρίς δανεικά, όπου αυτά επιλέγουν και όχι όπου αναγκάζονται.
Η «Ελευθεροτυπία» είναι βαρύ χαρτί. Γεννήθηκε σε μια άλλη εποχή. Πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια. Ξυπνάει σήμερα με μετρημένους προσωπικούς πόρους και τη δουλειά ανθρώπων της. Σηκώνεται, νέα και δυνατή, μέσα από έναν εφιάλτη και θρέφει ελπίδες. Δουλεύει ξανά για να χτίσει, μαζί με όποιον θέλει και μπορεί, σαν νέο Σύνταγμα, ένα όνειρο αυτάρκειας, δημοκρατίας, δημιουργίας, δικαιοσύνης και ανεξαρτησίας. Για να πληρώσει τα χρέη και να εκπληρώσει το χρέος της.
Το ξύπνημα της «Ε» δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο. Πολλοί, μικροί και μεγάλοι, αποζήτησαν και αποζητούν, απλά, να μνημονεύεται, να ξεχαστεί. Η επιβίωσή της, όπως και η δική μας, θα κρίνεται κάθε μέρα. Εξαρτάται, κυρίως, από την ανεξαρτησία, την οξυδέρκεια, την εντιμότητα, τη δημιουργικότητα και την αφοσίωση όλων μαζί και καθενός χώρια.
Η «Ε» θα πετύχει εάν μπορεί να ζει μόνο από τα έσοδα της ενημερωτικής της δραστηριότητας, ανοίγοντας ένα μεγάλο παράθυρο του τόπου στο μέλλον και τον κόσμο, μια πύλη ενημέρωσης του κόσμου για την Ελλάδα. Θα πετύχουμε όταν οι κάθε είδους ληστές της ζωής μας επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν. Οταν διορθώσουμε τα βασικά και αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, η αποτελεσματική διακυβέρνηση και η ελπίδα.
«Εχω ακράδαντη την πεποίθηση -έλεγε ο Βενιζέλος στο Σύνταγμα τον Σεπτέμβριο του 1910- ότι παρά τη φθορά των εθνικών δυνάμεων, που οφείλεται σε τόσο μακρόχρονη κακοδιοίκηση, ο ηθικός και υλικός πλούτος της χώρας αρκεί, ώστε στα χέρια εμπνευσμένων εργατών της ανόρθωσης να αποκαταστήσει την Ελλάδα στην οικογένεια των πολιτισμένων χωρών».