ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Εκτός ΕΣΗΕΑ ο Βαγγέλης Μπραουδάκης – Προσήλθε ως μάρτυρας υπέρ του Μπόμπολα


Με διαγραφή ενός έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ τιμωρήθηκε από το Πειθαρχικό της Ενωσης ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπραουδάκης, για αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.
Εναντίον του Μπραουδάκη, διευθυντή του Ρ/Σ Sentra FM του ομίλου Μπόμπολα, είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, καθώς προσήλθε ως μάρτυρας της εργοδοσίας σε δίκη που αφορούσε έφεση της εταιρείας «NSP Radio Ραδιοφωνική ΑΕ» του Ρ/Σ Sentra FM κατά των ΕΤΕΡ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ. Η υπόθεση αφορούσε τις απολύσεις τεχνικών και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν.
Κατά πάγια θέση των Πειθαρχικών Συμβουλίων, η προσέλευση οποιουδήποτε δημοσιογράφου ως..
μάρτυρα της εργοδοσίας, σχετικά με εργασιακές διαφορές συναδέλφων, αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της κατάθεσης.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Μπραουδάκης έδωσε ένορκη βεβαίωση υπέρ του Μπόμπολα στην έφεσή του εργοδότη εναντίον των Ενώσεων, ανάμεσα στις οποίες είναι η ΠΟΕΣΥ, η ΕΤΕΡ και η ΕΣΗΕΑ. Ως διευθυντής του Sentra FM, υπεραμύνεται της απόλυσης εργαζόμενων του σταθμού και αντιτίθεται στις κινητοποιήσεις τους οι οποίες έχουν στόχο την επαναπρόσληψή τους.