ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Νέα συγκέντρωση στο πεζοδρόμιο της Μίνωος

Και ανακοίνωση από την ΕΣΠΗΤ

Είναι απαράδεκτο ένα έντυπο, όπως η «Ελευθεροτυπία, να βάζει λουκέτο, να αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους του, να μην τους αποπληρώνει, να οφείλει ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία, να μην έχει πληρώσει δώρο Χριστουγέννων και σα να μην τρέχει τίποτα, να ετοιμάζεται να επανακυκλοφορήσει!
Παράλληλα να επιβάλλει «εκβιαστικά» ατομικές συμβάσεις και μειωμένους μισθούς σε άνεργους συναδέλφους με μεγάλες βιοποριστικές ανάγκες, πέρα από κάθε κατοχυρωμένο εργασιακό δικαίωμα, ακυρώνοντας τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις.
Tα παραπάνω αναφέρει η Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) που καταδικάζει την νέα εργοδοτική πρόκληση μετά την ανακοίνωση της επανακυκλοφορίας της ημερήσιας εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Η Π. Ε. Λιθογράφων
 Χθες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κινητοποίηση που εξήγγειλε στην "Ελευθεροτυπία" η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων. Η εργοδοσία, προφανώς ενοχλημένη και προτού πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, ζήτησε συνάντηση με το προεδρείο του σωματείου για σήμερα Τετάρτη 9-1-2013, στις 12:00, στα γραφεία της εταιρείας στον Νέο Κόσμο.
Για το λόγο αυτό, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, καλεί τα μέλη της και όποιον εργαζόμενο θέλει να συμπαρασταθεί, σε νέα συγκέντρωση σήμεραΤετάρτη στις 12:00 την ίδια στιγμή που το προεδρείο της Ένωσης θα συζητά με την εργοδοσία.