ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη - Τι Μανδραβέλης, τι Παπακωνσταντίνου

Σοβαρές οι καταγγελίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον Πάσχο Μανδραβέλη και τη γυναίκα του που υπηρετούσε στο γραφείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ καταγγέλλει ότι η σύζυγος του Μανδραβέλη, υπάλληλος του Ι.Κ.Α. Κοζάνης, αποσπάστηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και υπηρέτησε στο πλευρό του Γ. Παπακωνσταντίνου όταν αυτός πήρε τη θέση του Διευθυντή του κόμματος και αργότερα του εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (2003-2004). Επίσης αποτέλεσε μέλος του ιδιαίτερου γραφείου του Παπακωνσταντίνου όταν αυτός ήταν Υπουργός Οικονομικών, αλλά και μετέπειτα όταν διετέλεσε Υπουργός Περιβάλλοντος.
Ο Μανδραβέλης που έγινε δέκτης πολλών επικριτικών σχολίων μετά την αποκάλυψη του left.gr, απάντησε στο προσωπικό του σάιτ με δικαιολογίες του τύπου «οι επιλογές μιας δημοσίου υπαλλήλου δεν είναι δουλειά ούτε του ανδρός της ούτε του πατρός της, αλλά ούτε και, φαντάζομαι, του ΣΥΡΙΖΑ».
Η αποκάλυψη για τη σύζυγο Μανδραβέλη, Σοφία Τολιοπούλου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με..
εναντίον του σχόλια στο διαδίκτυο, καθώς ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» είναι υπέρμαχος του Μνημονίου, φανατικός υποστηρικτής του συστήματος και σκληρός πολέμιος όσων πολιτών κατεβαίνουν στους δρόμους να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει πως κάθε άρθρο του Μανδραβέλη ήταν και είναι υποβολιμιαίο, κρύβει σκοπιμότητες και εξυπηρετεί συμφέροντα και πως τώρα αποκαλύπτεται και από πού πήγαζε η λυσσαλέα, αήθης και προκλητική επίθεση σε βάρος των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και κυρίως κατά του Προέδρου της Θέμη Μπαλασόπουλου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τον Πάσχο Μανδραβέλη και τη σύζυγό του:
«Καπετάν Πάσχο Μανδραβέλη», δυσάρεστα μαντάτα φαίνεται ότι χτύπησαν την πόρτα σου τις ημέρες των εορτών. Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και η εμπλοκή του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και η μετέπειτα αποκάλυψη πώς η σύζυγος σου υπηρετούσε στο γραφείο του ως στενή συνεργάτιδα του από την εποχή που ήταν Διευθυντής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όσο παρέμεινε Υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, σίγουρα δεν ήταν το δώρο το οποίο περίμενες να σου φέρει ο Αι Βασίλης.
Γνωρίζαμε «Καπετάν Πάσχο Μανδραβέλη» πώς κάθε άρθρο σου ήταν υποβολιμαίο, έκρυβε σκοπιμότητες και εξυπηρετούσε συμφέροντα. Τώρα όμως αποκαλύπτεται και από πού πήγαζε αυτή η λυσσαλέα, αήθης και προκλητική επίθεση σε βάρος των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και κυρίως του Προέδρου της Θέμη Μπαλασόπουλου, κατά συνέπεια και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από τις «στενές επαφές» με το σύστημα της εξουσίας, όπως με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και πολλούς άλλους που θέλουν να ξεπουλήσουν τη Δημόσια και Δημοτική περιουσία έναντι πινακίου φακής και να παραδώσουν βορά στους επιχειρηματίες-εργολάβους τις υπηρεσίες των Δήμων, μεταξύ των οποίων και την καθαριότητα.
Γιατί «Καπετάν Πάσχο Μανδραβέλη» δεν αισθάνθηκες ούτε μία φορά την ανάγκη να ασκήσεις κριτική στον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ούτε καν τώρα με το σάλο που έχει προκαλέσει η εξαίρεση συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ, όταν κατανάλωνες δοχεία μελάνι για τους συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και του Δημοσίου, εκτοξεύοντας τόνους λάσπης ; Γιατί πάντοτε εμφανίστηκες φανατικός υποστηρικτής του συστήματος, αλλά ποτέ όσων απλών πολιτών κατέβηκαν στους δρόμους να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά και να ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειες τους;
Μήπως γιατί «Καπετάν Πάσχο Μανδραβέλη» η σύζυγος σου, υπάλληλος του Ι.Κ.Α. Κοζάνης, αποσπάστηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και υπηρέτησε στο πλευρό του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου όταν αυτός πήρε τη θέση του Διευθυντή του κόμματος και αργότερα του εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (2003-2004); Μήπως γιατί η σύζυγος σου αποτέλεσε μέλος του ιδιαίτερου γραφείου του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου όταν αυτός ήταν Υπουργός Οικονομικών, αλλά και μετέπειτα όταν διετέλεσε Υπουργός Περιβάλλοντος ; Δικαιολογίες του τύπου, δεν είναι του ανδρός της και δεν είναι του πατρός της, είναι φθηνές. Είναι φθηνές και άστοχες «Καπετάν Πάσχο Μανδραβέλη» γιατί παρόμοιες περιπτώσεις τις καταδίκαζες και εγκαλούσες τους εμπλεκόμενους.
«Καπετάν Πάσχο Μανδραβέλη» ο βασιλιάς αποδείχθηκε γυμνός. Γυμνός από αξιοπιστία, γυμνός από εγκυρότητα, γυμνός από σοβαρότητα. Σε αντίθεση, αποδείχθηκε τι κρύβονταν πίσω από τις λέξεις και τις επιθέσεις που κατ’ εξακολούθηση εξαπέλυες μέσω των Μέσων Ενημέρωσης τα οποία υπηρετείς. Φάνηκε ξεκάθαρα «Καπετάν Πάσχο Μανδραβέλη» γιατί στόχευες τους συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και τους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «μουσάτοι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.» και ενδιαφερόσουν τόσο πολύ για τους Δήμους και την καθαριότητα. Ταυτίστηκες με τα γραφόμενα σου με το σύστημα που εξυπηρετούσε και ο κ. Παπακωνσταντίνου και επιθυμεί διακαώς να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των Δήμων, παραχωρώντας την σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα αγνοώντας και αδιαφορώντας για την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.
Α, και μία λεπτομέρεια. Τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και η σύζυγος του κ. Μανδραβέλη κατάγονται από την Κοζάνη. Στην ίδια περιοχή εκλέγεται και το ανερχόμενο στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Πάρις Κουκουλόπουλος που πρωτοστατεί στην ιδιωτικοποίηση και την εκχώρηση στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά-εκδοτικά συμφέροντα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Υ.Γ.: Τώρα, «Καπετάν Πάσχο Μανδραβέλη» υπάρχει και θέμα ασυμβίβαστου με τη θέση του Έφορου Δημοσίων Σχέσεων που κατέχεις στην προσωρινή Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Ο Πρόεδρος της κ. Γιώργος Παπαχρήστου θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για την αντικατάστασή σου.