ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο Λυμπέρης συνεχίζει ανενόχλητος να κάνει τον εκδότη

Nέες καταγγελίες κατά του... νεόπτωχου εκδότη Αντώνη Λυμπέρη. Οι πρώην εργαζόμενοι στις Εκδόσεις Λυμπέρη, τον κατηγορούν πως ήδη πριν την πτώχευση της εταιρείας είχε δρομολογήσει την ίδρυση άλλων εταιριών και τώρα «συνεχίζει ανενόχλητος να κάνει τον εκδότη».
Σε ολοσέλιδο άρθρο τη Δευτέρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», παρουσιαστηκε η επιστολή που έστειλαν πρώην εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη όπου μεταξύ άλλων καταγγέλεται: «Οταν ο Λυμπέρης μας ζητούσε εδώ και πολλούς μήνες και μέχρι την τελευταία στιγμή να τον στηρίξουμε, εν κρυπτώ σχεδίαζε μεθοδικά την προσωπική του διαφυγή και επιχειρηματική επιβίωση μέσω παράλληλων πολιτικών σχημάτων».
Σχετικά με την εκδοτική... συνέχεια του Λυμπέρη, ο Χάρης Ιωάννου στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει:..
(...) "Λίγες μέρες αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου συστήθηκε η εταιρεία Alpha Editions A.E από τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο με αντιπρόεδρο τον Λαυρέντιο Αλβέρτη (στενό συνεργάτη του Δημήτρη Κοντομηνά). Όπως είναι γνωστό η εταιρεία εκδίδει τα περιοδικά των Εκδόσεων Λυμπέρη Εγώ, Ηello, 7MTV και Τηλεκοντρόλ, ενώ στα δυο πρώτα σύμβουλος έκδοσης είναι η Έλενα Μακρή, σύζυγος του Αντώνη Λυμπέρη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα «συνεχίζει ανενόχλητος να κάνει τον εκδότη μέσα από δυο εταιρείες- βιτρίνες… Η δεύτερη εταιρεία-βιτρίνα είναι η Identity Media -που φαίνεται στα χαρτιά να ανήκει στον για χρόνια συνεργάτη του Πέτρο Μπουροβίλη- αλλά στο μετοχικό κεφάλαιο της έχει παρελάσει όλη η οικογένεια, ο ίδιος, η γυναίκα του, η κόρη του. Οι εταιρικές εκδόσεις, το περιοδικό του αεροδρομίου, τα Confidential ήταν κερδοφόρα, οπότε ήταν κρίμα να τα φάει η μαρμάγκα», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Μην εκπλαγείτε αν στη συγκεκριμένη εταιρεία πασάρει γλυκά και ωραία τα υπόλοιπα φιλέτα του όπως Vogue, Men’s Health, Status, Lucky Prevention».
Ο φόβος του Λυμπέρη, σύμφωνα με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, είναι να αποδειχθεί μέσα από τη δικαστική οδό ότι η νέα εταιρεία αποτελεί συνέχεια της παλιάς.
Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, οι νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης Δ. Περπατάρης και Γ. Σκορδιαλός αναφέρουν: «Αν έχουμε μεταβίβαση επιχείρησης, τότε ο διάδοχος αναλαμβάνει το σύνολο των υποχρεώσεων που είχε δημιουργήσει ο προκάτοχος του, δηλαδή οι Εκδόσεις Λυμπέρη». Ειδικότερα ο Γ. Σκορδαλιός προσθέτει: «Με την πρακτική που ακολούθησε στην κατ’ ουσίαν μεταβίβαση των τίτλων των περιοδικών ενδεχομένως προκύπτουν και άλλου είδους ευθύνες γα τον ίδιο τον Α. Λυμπέρη νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας»".