ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Στα χέρια των εργαζόμενων θα περνάει όποιος ραδιοσταθμός δεν πληρώνει!

Ανοίγει ο δρόμος για έναν νέου είδους συνεταιρισμό εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, μετά την τροπολογία που προβλέπει ότι οι απασχολούμενοι σε ραδιοσταθμό που αδυνατεί να τους πληρώσει, θα μπορούν να τον λειτουργούν οι ίδιοι με νόμιμη άδεια.
Η τροπολογία κατατέθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη και με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα του ραδιοσταθμού Flash. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης συμφώνησε με την τροπολογία που έγινε δεκτή και από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.
Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει:
«Σε περίπτωση οριστικής παύσης, ή διακοπής τουλάχιστον επί εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού, ή καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο..των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού ή του 1/3 των συνολικών αποδοχών του από τους υπόχρεους προς τούτο, η άδεια λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού ανακαλείται από τον ως τότε αδειούχο της. Ύστερα από αίτηση, που υποβάλλεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), από το ήμισυ πλέον ενός τουλάχιστον των εργαζομένων, περιλαμβανομένου του 1/3 τουλάχιστον των δημοσιογράφων, χορηγείται σε αυτούς άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στην αντίστοιχη συχνότητα με πρόταση του ΕΣΡ και απόφαση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ».