ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κυκλοφόρησε (και πάλι) η Ελευθεροτυπία – Ποιοι την διοικούν και ποιοι (παλιοί και καινούργιοι) δίνουν το στίγμα τους

Με 64 σελίδες επανακυκλοφόρησε σήμερα -έπειτα από ένα χρόνο και κάτι- η «Ελευθεροτυπία» της οποίας τη διοίκηση και τη διαχείριση έκδοσης έχει η εταιρεία «Τρίτη Όψη ΑΕ Εντύπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων».
Στην 3η σελίδα εμφανίζονται δύο σημειώματα σχετικά με την επανέκδοση της εφημερίδας: το ένα είναι του μετόχου (με 27%) Χάρη Αθ. Οικονομόπουλου με τίτλο «Το ξύπνημα της Ελευθεροτυπίας» και το άλλο του διευθυντή Βαγγέλη Παναγόπουλου με τίτλο «Χέρι χέρι - Εσείς και εμείς» (με την πρώτη ευκαιρία θα τα σχολιάσουμε).
Στην ταυτότητα της εφημερίδας εμφανίζεται ως ιδρυτής ο Κίτσος Τεγόπουλος και εκδότης η κόρη του Μάνια Τεγοπούλου.
Διευθυντής είναι ο Βαγγέλης Παναγόπουλος ενώ η Αριστέα Μπουγάτσου και ο Φίλιππος Συρίγος εμφανίζονται αμφότεροι ως σύμβουλοι έκδοσης.Στην αρχισυντακτική ομάδα με αλφαβητική σειρά..
περιλαμβάνονται η Σίσσυ Αλωνιστιώτου, ο Β. Δεληπέτρος, ο Χρ. Ζέρβας, ο Κ. Κυριακόπουλος, ο Γ. Μαρνέλλος και ο Δ. Νικολακόπουλος. Ιδιοκτήτρια εταιρεία των σημάτων εμφανίζεται ότι είναι η Χ. Κ. Τεγόπουλος.
Στην Ελευθεροτυπία παρουσιάζονται στην 3η σελίδα και τα ονόματα των 144 συντακτών (στην πλειονότητά τους παλιοί εργαζόμενοι της Μίνωος) καθώς και των περίπου 40 συνεργατών και αρθρογράφων της εφημερίδας. Ανάμεσα στους συντάκτες και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Πάνος Σώκος, ο παλαίμαχος Γιάννης Τριάντης (με τη «δυνατή κραυγή» του), ο Ν. Παπαδογιάννης, ο Σ. Λιβάνιος, ο Χρ. Ξανθάκης, ο Ν. Φ. Μικελίδης, ο Β. Καλαμαρας, ο Στρ. Μπαλάσκας, ο Μ. Νοδάρος κ.α
Στην τελευταία σελίδα εμφανίζεται ο Νίκος Ζαχαριάδης (γνωστός από τα έντυπα του Π. Κωστόπουλου και το Πρώτο Θέμα) με στήλη ονόματι ΚΑΡΜΑ. Ευρηματική η στήλη αλλά κάποιοι θα περίμεναν από τον φίλτατο και αξιόλογο Ζαχαριάδη κάτι περισσότερο δυναμικό…

Η επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας» έγινε εν μέσω αντιδράσεων, διαμαρτυριών και εξώδικων καθώς υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες απέναντι σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων: δεδουλευμένα που είναι απλήρωτα, ασφαλιστικές εισφορές, αποζημιώσεις, εμπλοκές στην καταβολή επιδόματος ανεργίας, αφού δεν έχουν απολυθεί, διακοπή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ατομικές συμβάσεις για όσους κλήθηκαν να εργαστούν, αποκλεισμός άλλων και άλλα πολλά.

Υ.Γ: Το φύλλο δεν είναι κακό και δείχνει ότι έχει γίνει δουλειά…

Υ.Γ1: Επειδή επιχειρήθηκε να εμπλακούν οι εργαζόμενοι στην «Ε» και στην «Eφημερίδα των συντακτών», σε μια αντιπαράθεση για το ποιος εκφράζει πιο «γνήσια», το πνεύμα της παλιάς «Ε», υιοθετούμε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή όπου τονίζεται ότι αντίπαλός είναι η εργοδοσία και η κυβέρνηση με τους μνημονιακούς της νόμους. Επίσης προς άρση παρεξηγήσεων και παρερμηνειών: ευχόμαστε και στα δύο φύλλα να πάνε καλά για να διασωθούν θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προφανώς και όσοι πήγαν στο ένα ή το άλλο σχήμα, πιεσμένοι από την οικονομική συγκυρία, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελούν για κανέναν «αντιπάλους»,αλλά ζωντανά κύτταρα του κλάδου και πολύτιμες μονάδες σε κάθε προσπάθεια αντίστασης στη μνημονιακή πολιτική.