ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Γκαζάκια σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Από τις εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών (αποτελούνταν από δύο γκαζάκια) προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα οι επιθέσεις έγιναν: Στις 03.40 στο Λυκαβηττό στο σπίτι όπου διέμενε ο Γιώργος Οικονομέας (του Mega), στις 04.10 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου (υπεύθυνος περιφερειακών μέσων του ΠαΣοΚ), στις 04.15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου (διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ) και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04.45 στον Άλιμο στο σπίτι του αστυνομικού συντάκτη Πέτρου Καρσιώτη.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταδίκασε τις επιθέσεις τονίζοντας ότι..οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει ότι οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου.
Δήλωση Τρίμη 
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης σε δήλωσή του αναφέρει:
«Φαίνεται ότι η “στρατηγική της έντασης” που κυβερνητικοί κύκλοι καλλιεργούν συστηματικά, προχωρά. Περίεργα κέντρα μέσα και έξω από το βαθύ κράτος και τις μαφίες, αξιοποιώντας ενδεχομένως ανακλαστικά κάποιων ανεγκέφαλων, στοχοποιούν την ελευθερία της άποψης, την ενημέρωση των πολιτών και εν τέλει αποπροσανατολίζουν και εκφοβίζουν την καθημαγμένη κοινωνία σε μια πορεία προς την κατάργηση της δημοκρατίας, σε όφελος των πιο ακραίων δυνάμεων της ολιγαρχίας.
Η δημοκρατία πρέπει να απαντήσει με περισσότερο σθένος, να προστατεύσει την ελευθεροτυπία, να αντιμετωπίσει με μαζικούς δημιουργικούς, πολύμορφους αγώνες τη φτώχεια και την ανισότητα που φέρνουν τα Μνημόνια ακυρώνοντας τις προκλήσεις των κάθε λογής σκοτεινών παράκεντρων της εξουσίας.»