ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Με τον Σαμαρά τα έχει βάλει ο Σαραντόπουλος την ώρα που η Απογευματινή βουλιάζει....













Οργισμένος είναι ο εργολάβος Κώστας Σαραντόπουλος με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Κι αυτό γιατί, όπως λέει, ο νέος αρχηγός της ΝΔ «δεν βοηθά την εφημερίδα της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».
Η Απογευματινή βέβαια και μέσω του συνταξιούχου διευθυντή της Τίτου Αθανασιάδη πολέμησε τον Σαμαρά στην κούρσα για τη διαδοχή στη ΝΔ. Ο Αθανασιάδης και το «επιτελείο» του στήριξαν φανερά τη Ντόρα Μπακογιάννη (την θεωρούσαν φαβορί). Μετά την εκλογή Σαμαρά βέβαια όλοι έτρεχαν να ηρεμήσουν..... τον Σαραντόπουλο καθώς του είχαν πει ότι η Ντόρα δεν χάνει με τίποτε…
Όλα αυτά ο αρχηγός της ΝΔ δεν τα ξεχνά και προτιμά να ποντάρει στον Νίκο Χατζηνικολάου και στα μέσα που έχει στη διάθεσή του ο μεγαλοδημοσιογράφος: εφημερίδα με κυκλοφορία πάνω από 100.000, ραδιοφωνικό σταθμό με υψηλή ακροαματικότητα και παρέμβαση και βέβαια καθημερινή παρουσία στην τηλεόραση. Επίσης ο Σαμαράς εμπιστεύεται ακόμη και τον Ελ. Τύπο των Σκαναβή - Μπενέκου από την εφημερίδα της Φειδίου.
Η Απογευματινή έχει φτάσει σε σημείο να πουλάει 10.000 πανελλαδικά σε ημερήσια βάση και 6 με 7.000τις Κυριακές, χώρια που η εφημερίδα ούτε βλέπεται ούτε διαβάζεται πλέον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φταίνε οι συντάκτες της που στην πλειοψηφία τους θεωρούνται από τους καλύτερους στην πιάτσα. Τα δε πρωτοσέλιδά της, που είναι φυσικά εμπνεύσεις του διευθυντή της, είναι κυριολεκτικά για γέλια και για κλάματα…
Ο κατήφορος της ιστορικής εφημερίδας άρχισε λίγο μετά τη δολοφονία του Ν. Μομφεράτου από τη 17Ν.
Ηταν η χρυσή εποχή της Απογευματινής, τότε που η εφημερίδα πουλούσε 200.000 φύλλα πανελλαδικά σε ημερήσια βάση.
Όταν ανέλαβε τις τύχες της ο «ταμίας» του Μπότση, Πάνος Καραγιάννης άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το φύλλο. Οι συνέπειες από τις κακές επιλογές της νέας διοίκησης σε όλα τα επίπεδα και η κακοδιαχείριση αρχισαν να διαφαίνονται λίγα χρόνια αργότερα.
Τότε μπήκε στο παιχνίδι ο Σαραντόπουλος και όλοι θεώρησαν ότι τα πράγματα – λόγω οικονομικής επιφάνειας του εργολάβου – θα έμπαιναν στη θέση τους.
Ο εκδότης όμως όχι μόνο δεν φρόντισε να νοικοκυρέψει την εφημερίδα και να κοιτάξει πως θα την ενισχύσει αλλά με τις λάθος επιλογές ατόμων για τις διευθυντικές θέσεις (Σμαίλης, Αθανασιάδης κλπ) την άφησε να αποδυναμωθεί.
Ποιος δεν θυμάται το μακρύ διάστημα που η εφημερίδα είχε εμμονές και ασχολιόταν αποκλειστικά και μόνο με τα της Εκκλησίας, βρίζοντας όσους δεν ήταν αρεστοί στη διεύθυνση…
Με τούτα και με εκείνα φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο με τον εργολάβο-εκδότη να αρνείται να πληρώσει τα δεδουλευμένα, να περικόπτει τους μισθούς και να κάνει απολύσεις.
Το τελευταίο διάστημα το κλίμα στην εφημερίδα είναι πολύ βαρύ και πολλοί λένε ότι αν δεν γίνει κάτι σύντομα ο κίνδυνος για λουκέτο είναι ορατός.
Ολες οι διαβουλεύσεις και οι επαφές των εργαζομένων με τον Σαραντόπουλο έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο καθώς ο εργολάβος πουλάει τρέλα λέγοντάς τους ότι θα τους πληρώσει όποτε θέλει, όσο θέλει και αν θέλει!.. Την Τρίτη έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία στην Απογευματινή αλλά ζήτημα είναι αν θα βγεί τίποτε ...
Εκτός κι αν η εφημερίδα αλλάξει χέρια, δηλαδή βρεθεί κάποιος και την αγοράσει με όλο το προσωπικό και όλα τα χρέη της…

Υ.Γ.
Η προσπάθεια Σαραντόπουλου να πουλήσει την εφημερίδα σε Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη έπεσε στο κενό χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς αν κάτι θα αλλάξει στο μέλλον. Ο ιδιοκτήτης της Απογευματινής έχει κάνει επαφές με όσους επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μπουν στα μίντια και έχει συναντηθεί με κάθε πιθανό αγοραστή. Ανάμεσα στα άλλα έχει ακουστεί και το όνομα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Μέχρι και με τον Ψυχάρη λένε, ότι συναντήθηκε ο Σαραντόπουλος. Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι και σε ανοιχτή γραμμή με τον συνέταιρο και κουμπάρο του Γ. Μπόμπολα, ενώ στο παιχνίδι υπάρχουν και οι επιχειρηματίες από τη Λιβύη.

Κ. Ι. Σαράντος