ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Α. Ρουμελιώτης: Κυνισμός, φθόνος και εκβιασμοί κυριαρχούν στα μπλογκς



Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΑΣΦΑΛΩΣ
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ,
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ
ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ




Κόμπλεξ, κυνισμός, φθόνος και εκβιασμοί κυριαρχούν στα περισσότερα μπλογκ του Διαδικτύου σύμφωνα με τον Ανδρέα Ρουμελιώτη που «διαβάζει όλο και περισσότερο κυνικούς, δηλητηριώδεις, ζηλόφθονες, που με τον τρόπο της γραφής τους χάνουν το δίκιο τους».
Επίσης ο Ρουμελιώτης κάνει λόγο και για συκοφάντες στα μπλογκ που εκτελούν πληρωμένα συμβόλαια, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Διαβάζω και.... μερικούς άλλους τους οποίους κιαλάρω για συκοφάντες που εκτελούν πληρωμένα συμβόλαια ή κάνουν εκβιασμούς. Μόνο που τα διαβάζω σιχαίνομαι!»
Ο Ρουμελιώτης γράφει στο Ράδιο- Ε:

«ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ έκανα κρα για να πω τη γνώμη μου. Ενιωθα μάλιστα ότι μ' εμπόδιζαν να επικοινωνήσω, να εκφραστώ, να διατυπώσω τας σκέψεις και τας απόψεις μου.

ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ, λοιπόν, μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας μου, αναρτώντας στο σχολείο «εφημερίδες τοίχου», που τις γράφαμε σε χαρτόνι με μαρκαρόδο και τις καρφώναμε με πρόκες δίπλα στην είσοδο. Τυπώναμε στον πολύγραφο καταγγελτικές προκηρύξεις και εν συνεχεία εκδίδαμε εναλλακτικά περιοδικά. Μέχρι εκείνη τη μαγική στιγμή που καταφέραμε επιτέλους να συναρμολογήσουμε με τα κατσαβιδάκια μας και να βγάλουμε στον αέρα έναν ουάου πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.

ΠΑΡΑΠΟΝΟ δεν έχω• όχι απλώς την είπα -την παραείπα τη γνώμη μου!

ΩΣ εκ τούτου, δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να συμμετέχω αμισθί σε τηλεοπτικά πάνελ, πόσο μάλλον να φτιάξω -όπως μου ζητάτε- δικό μου μπλογκ. Αν αυτό αποτελούσε μια επιπλέον επαγγελματική ενασχόληση που θα ενίσχυε το εισόδημά μου, θα το συζητούσα• το τζάμπα όμως τελείωσε! Ούτε υποψηφιότητα βάζω, ούτε κάτι έχω να πουλήσω για να το διαφημίσω.

ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ όσους διακρίνουν γύρω από τα επίσημα ΜΜΕ ένα (α)ορατό-απροσπέλαστο τείχος και προσπαθούν να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν, να ψυχαγωγηθούν εναλλακτικά μέσα απ' τα μπλογκ του Διαδικτύου. Κατά μία εκδοχή, αυτή η νέα εποχή που ζούμε στα ΜΜΕ θα μπορούσε να συγκριθεί με την άνοιξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας και των εναλλακτικών εντύπων• μέχρι να γίνει να (ψιλο)γίνουμε καθεστώς κατά μία άλλη εκδοχή, δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Ουδεμίαν σχέσιν!
Η εποχή της άνθησης των εντύπων, του ραδιοφώνου και εν συνεχεία της τηλεόρασης ήταν ρομαντική και αθώα. Εως αφελής... Με οράματα, αξίες, αρχές, -βλακώδεις- έστω ιδεολογίες. Δεν απουσιάζουν αυτά απ' τα μπλογκ. Μόνο που κυρίαρχος τώρα είναι ο κυνισμός. Και τα κόμπλεξ. Οχι η ζήλια, που 'χει κάτι θετικό, αλλά ο φθόνος!

ΔΙΑΒΑΖΩ όλο και περισσότερο κυνικούς, δηλητηριώδεις, ζηλόφθονες, που με τον τρόπο της γραφής τους χάνουν το δίκιο τους. Και μερικούς άλλους, τους οποίους κιαλάρω για συκοφάντες που εκτελούν πληρωμένα συμβόλαια ή κάνουν εκβιασμούς. Μόνο που τα διαβάζω σιχαίνομαι! Ακόμη κι αν τύχει να συνευρεθούμε, μεταξύ εμού και του ιδίου, καμία σχέση!»

Υ.Γ. Ο Ρουμελιώτης ασφαλώς και έχει δίκιο, φαίνεται όμως οτι διαβάζει μόνο αυτά τα μπλογκ στα οποία αναφέρεται. Ας κάνει όμως τον κόπο να ψάξει λίγο και θα βρεί και πολλά αξιόλογα ιστολόγια. Ισως να μην έχει καταλάβει ακόμη ποιος ο λόγος που δημιουργήθηκαν τα μπλογκς. Ασχετο αν στην πορεία κάποιοι τα χρησιμοποίησαν για πονηρούς σκοπούς. Οσο για το οτι δεν θα ανοίξει μπλογκ, παρά μόνον αν τον πληρώσουν, γιατί δεν ψάχνει να βρεί πόσοι αξιόλογοι συνάδελφοί του διατηρούν το δικό τους ιστολόγιο στο Διαδίκτυο, έστω και αν σε αυτό αναδημοσιεύουν πολλές φορές τα όσα γράφουν στις εφημερίδες στις οποίες εργάζονται...