ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Εχει δίκιο η ΕΣΗΕΜ-Θ για την ΕΡΤ3 και τους πανηγυρισμούς του ΠΑΟΚ;


Ανακοίνωση έβγαλε η ΕΣΗΕΜ-Θ επειδή η ΕΡΤ3 δεν διέκοψε το πρόγραμμά της προκειμένου να δείχνει τους πανηγυρισμούς στη Βόρεια Ελλάδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, αναφέροντας πως και αυτή «η απόφαση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε συνέχεια πολλών ακόμη περιστατικών, τα οποία έχει καταγγείλει η ΕΣΗΕΜ-Θ, επιβεβαιώνει την σταθερή επιθυμία της να απαξιώσει τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3, μετατρέποντας ουσιαστικά το κανάλι σε ανταποκριτικό γραφείο».
Λέει, συγκεκριμένα η ΕΣΗΕΜ-Θ: 
«Με έκπληξη οι τηλεθεατές διαπίστωσαν ότι το μοναδικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, που δεν εδρεύει στην Αθήνα και έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, δεν αφιέρωσε ούτε λίγα λεπτά έκτακτου προγράμματος για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας με την απονομή του κυπέλλου, όπως επίσης τους μέχρι πρωίας πανηγυρισμούς των φιλάθλων στον Λευκό Πύργο, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Μακεδονίας. Η νέα απόφαση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε συνέχεια πολλών ακόμη περιστατικών, τα οποία έχει καταγγείλει η ΕΣΗΕΜ-Θ, επιβεβαιώνει την σταθερή επιθυμία της να απαξιώσει τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3, μετατρέποντας ουσιαστικά το κανάλι σε ανταποκριτικό γραφείο».

Σύμφωνα με το e-tetradio, πηγές από την ΕΡΤ απαντούν σήμερα για το ζήτημα λέγοντας ότι τα έδειξαν σε κανάλι με μεγαλύτερη τηλεθέαση: 
«Η ΕΡΤ1 μετέδιδε επί 3 ώρες τα επινίκια από τη Θεσσαλονίκη μέσα από την Αθλητική Κυριακή με συνδέσεις από το γήπεδο Χαριλάου, την πλατεία του Λευκού Πύργου και την Τούμπα και παράλληλα το μεγάλο αυτό γεγονός καλύφθηκε και από το ενημερωτικό κανάλι ΕΡΤNews».
Από την ΕΡΤ λένε πως η ΕΡΤ3 έδειχνε συναυλία: 
«Με δεδομένη τη διπλή αυτή κάλυψη της μεγάλης επιτυχίας του ΠΑΟΚ, από ΕΡΤ1 και ΕΡΤ News η ΕΡΤ3, τήρησε το πρόγραμμα της και μετέδωσε τη σημαντική συναυλία “Ματωμένη Γη”, τιμώντας την μνήμη των νεκρών από τη Γενοκτονία σε Πόντο και Αρμενία».
Και προσθέτουν ότι στη ζωντανή εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη στο ΕΡΤNews διέκοψαν τρεις φορές για να συνδεθούν με Θεσσαλονίκη.

Εννοείται πως όταν μεταδίδεις την «Αθλητική Κυριακή» εκείνη την ώρα στην ΕΡΤ1 (συν την κάλυψη από το ΕΡΤNews), δεν έχει νόημα να κάνεις live και από την ΕΡΤ3. Αυτονόητο. Θα μπορούσε βέβαια να διακόψει για λίγο η ΕΡΤ3 και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Στα υπόλοιπα που υποστηρίζει η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει δίκιο βέβαια: 
«Οι διοικούντες την ΕΡΤ ΑΕ ξέχασαν ακόμη και τις δικές τους εξαγγελίες ότι τα αθλητικά και τα θέματα της περιφέρειας θα ήταν μεταξύ των πυλώνων της ΕΡΤ3 στα προγράμματά της, αγνοώντας ένα μείζον γεγονός για τους φιλάθλους όλης της περιφέρειας. Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την ΕΡΤ ΑΕ και τη Γενική διεύθυνση της ΕΡΤ3, να σεβαστούν τον διαχρονικό ρόλο της ΕΡΤ3 στην ενημέρωση και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους πρακτικές που προσβάλλουν τους πολίτες, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους του καναλιού που πάντοτε βρίσκονται σε ετοιμότητα για την κάλυψη και μετάδοση σημαντικών γεγονότων».