ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Και τώρα τι;


Και τώρα τι στον ΣΥΡΙΖΑ;
Το συνέδριο με απόφασή του -που την αποδέχτηκαν όλοι και πρώτος ο κ. Κασσελάκης- απέρριψε την πρόταση του προέδρου για εκλογές σε όλα τα επίπεδα του κόμματος. Αρα γυρίσαμε στο σημείο από το οποίο είχαμε ξεκινήσει. Ολοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις θέσεις τους και κυρίως σταθεροί στις απόψεις και στις στοχεύσεις τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης -όπως δείχνει και η ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την προαναφερόμενη απόφαση του συνεδρίου- επιμένει στον στόχο του να επανιδρύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή να φτιάξει ένα κόμμα όπως εκείνος το θέλει και το επιθυμεί. Οι αντίπαλοί του δεν έχουν καμία διάθεση να του το επιτρέψουν, να του δώσουν λευκή επιταγή και να τον αφήσουν ανεξέλεγκτο. Δηλαδή να παραδοθούν άνευ όρων.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Κασσελάκης δεν θα αφήσει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη για να επιτύχει τους στόχους του. Οπως είναι απολύτως σίγουρο πως δεν θα το κάνει αυτό χωρίς ισχυρές αντιστάσεις. Κατά συνέπεια η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι παρούσα και αμείωτη. Ενδεχομένως να καταλαγιάσει ενόψει των ευρωεκλογών αλλά αν αυτό συμβεί θα είναι εντελώς πρόσκαιρο.

Θα μπορούσε να πει κανείς, χωρίς τον κίνδυνο να σφάλει, ότι η κρίση είναι χειρότερη απ’ ό,τι ήταν μια βδομάδα πριν. Και τούτο γιατί κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε, ενώ όλα τα στρατόπεδα είναι υποχρεωμένα να ανασυνταχθούν και να οργανωθούν εκ νέου, να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους σε όλα τα επίπεδα και να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την επόμενη αναμέτρηση. Κανείς πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν ξέρει και κανένας πια δεν θα πιαστεί στον ύπνο.

Τι μέλλει γενέσθαι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα το μάθουμε στους επόμενους μήνες και κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του καλοκαιριού. Μέχρι τότε πολλά θα συμβούν στο γενικότερο πεδίο της πολιτικής, τα οποία αναμφίβολα θα επηρεάσουν -ενδεχομένως και αποφασιστικά- τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ετσι, όμως, όπως έχουν τα πράγματα τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα -με όσες αλλαγές κι αν γίνουν στο εσωτερικό του- δεν χωράει τον κ. Κασσελάκη, ενώ το κόμμα που θέλει ο κ. Κασσελάκης δεν χωράει τίποτα από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ εφόσον δεν έχει μεταλλαχθεί.

ΕΦ.ΣΥΝ. / Αποψη