ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Η Ακρίτα για τις αθλιότητες παπάδων: Ο Μεσαίωνας δεν μένει πια εδώ και η πυρά των μαγισσών σβήστηκε για πάντα


Τις τελευταίες ημέρες ένα φαινόμενο που θυμίζει Μεσαίωνα και... Ιερά εξέταση έκανε την εμφάνισή του στις εκκλησίες. Παπάδες αποδοκιμάζουν ή και διώχνουν βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο για το γάμο των ομόφυλων και αποθεώνουν άλλους που καταψήφισαν.
Μια από τις περιπτώσεις ήταν αυτή του αρχιμανδρίτη Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολη Σεραφείμ που καταφέρθηκε κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης σε ανάρτησή του, καθυστέρησε την κοπή πίτας του συλλόγου Αρκάδων Ηλιουπόλεως, μέχρι να αποχωρήσει ο κ. Χρηστίδης.
H Eλενα Ακρίτα με αφορμή το παραπάνω περιστατικό σχολιάζει στο fb:
"Τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα όταν και οι δυο γίναμε εισηγητές του νομοσχεδίου για την Ισότητα στο Γάμο. Είναι ένας νέος πολιτικός με ήθος και πάθος και τον τιμώ γι’ αυτό.
Δεν θα αναπαραγάγω εδώ τον λεκτικό ρύπο που ξεστόμισε εναντίον ένας σκοταδιστής αρχιμανδρίτης, ένας «άνθρωπος του Θεού» με γλώσσα φιδιού και καρδιά γεμάτη μίσος.
Θα αναρωτηθώ όμως, τί ακριβώς κάνει η Ιερά Σύνοδος και γιατί δεν καταδικάζει τέτοιες αθλιότητες από ιερείς που - ενώ πληρώνονται από σένα κι από μένα - θεωρουν τις εκκλησίες, τη θρησκεία και τους πιστούς τσιφλίκι τους.
Ο Μεσαίωνας δεν μένει πια εδώ και η πυρά των μαγισσών σβηστηκε για πάντα.
Με τον Παύλο λοιπόν και τον κάθε Παύλο που στοχοποιείται - κυριολεκτικά όχι μεταφορικά - από τους ρήτορες της μισαλλοδοξίας.
Α, και στις εκκλησίες θα μπαίνουμε αν και όποτε νιώθουμε την ανάγκη. Δεν θα μάς απαγορεύσει την είσοδο ΚΑΝΕΙΣ. Ο Οίκος είναι του Θεού και όχι των παπάδων.
Και να πούμε επίσης στον παπά που εξηρε την Αννα Καραμανλή επειδή καταψήφισε το νομοσχέδιο και την χαρακτήρισε «γνήσια Ελληνίδα ΜΑΝΑ» ότι κι εμείς που το ψηφίσαμε μια χαρα μανάδες είμαστε.
Έτσι μας λένε τα παιδιά μας τουλάχιστον".