ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

16χρονη τραυματίστηκε σοβαρά μετά από αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο


Διαμαρτυρίες και καταγγελίες για άγριο ξυλοδαρμό της ανήλικης από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Γιατροί ζήτησαν επανειλημμένα να φύγει άνδρας της ασφάλειας, που ήταν συνεχώς μαζί της στο νοσοκομείο


Εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών σε αντιφασιστική συναυλία χθες στο θεατράκι στο σταθμό ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου, την οποία ακολούθησαν επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή.Ανήλικη κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο «Γεώργιος Γενημματάς», όπου θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλουν πως αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια την 16χρονη και επιτέθηκαν σε ομάδα νεαρών, που έτρεξε να φύγει, ενώ υπάρχουν αναφορές για καταδίωξη αντιφασιστών, που προσερχόντουσαν στη συναυλία.
Αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο συνοδεία περιπολικού και υποστηρίζουν πως στις 20:20 ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες, μπουκάλια και ρόπαλα σε δυνάμεις της ΟΠΚΕ, που απάντησαν με ρίψη χημικών για να απεγκλωβιστούν.

Ακολουθεί ενημέρωση από εφημερεύοντες γιατρούς του νοσοκομείου, που δημοσιοποίησε η Κίνηση:
«Στην γενική εφημερία του ΓΝΑ Γεννηματάς το Σάββατο 28 Οκτωβρίου προσήλθε αναίσθητη ως "άγνωστη 1" τραυματίας στο χειρουργικό ΤΕΠ και στις και 9.20μμ πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία. Τα ευρήματα ήταν ένα σημαντικό κάταγμα στην ινιακή χώρα αριστερά, υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά καθώς και αιμορραγικές θλάσεις στο εγκεφαλικό παρέγχυμα.
Επειδή στο χώρο του νοσοκομείου μαζί με την κοπέλα βρέθηκαν πολλοί άντρες της ΟΠΚΕ αλλά και πολλοί της ασφάλειας, ρωτήσαμε διάφοροι συνάδελφοι τι έχει γίνει. Ενημερωθήκαμε ότι μάλλον ήταν θύμα ξυλοδαρμού, πιθανά από την αστυνομία στην συναυλία στο Ν. Ηράκλειο. Στα χειρουργικά επείγοντα μαζί με άλλους συναδέλφους ενημερωθήκαμε ότι συνεχώς ήταν μαζί με την "άγνωστη 1" άντρας της ασφάλειας στον οποίο ζητήθηκε επανειλημμένα από τους γιατρούς εκεί να αποχωρήσει.
Έξω στο προαύλιο συναντήσαμε τον πατέρα της κοπέλας και μας είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο άντρας της αστυνομίας βρίσκοντας το τηλέφωνο του από το κινητό της ασθενούς. Μας πληροφόρησε επίσης ο πατέρας ότι η αστυνομία πήρε από την μητέρα της το κινητό της κοπέλας. Ρωτήσαμε έναν της ασφάλειας αν είναι κατηγορουμένη για κάτι και αν είναι νόμιμο να της πάρουν το τηλέφωνο. Η απάντηση ήταν ότι αυτεπάγγελτα το πήραν. Όταν ρωτήσαμε τι ακριβώς έγινε στο νέο Ηράκλειο δεν πήραμε καμία απάντηση από την ασφάλεια οι 3 γιατροί εφημερεύοντες που ψάχναμε να δούμε τι έχει συμβεί.»


Ακροδεξιοί κάλεσαν στην φιέστα της 1ης Νοέμβρη

Αξίζει να σημειωθεί πως ακροδεξιοί πέρασαν από το χώρο της συναυλίας και πέταξαν τρικάκια. Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά καταγγέλλει πως μέλη της νεοναζιστικής ομάδας Propatria έφτασαν με μηχανάκια και έβρισαν, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τα τρικάκια με τα οποία καλούσαν σε συγκέντρωση την 1η Νοέμβρη για τις δολοφονίες των χρυσαυγιτών Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.
Η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει πως ομάδα φασιστών έφτασε ανενόχλητη κοντά στο χώρο της συναυλίας και η αστυνομία για άλλη μια φορά τους κάλυπτε. «Απαιτούμε να σταματήσει η κάλυψη της δράσης των φασιστών στο Ν.Ηράκλειο ενόψει των κινητοποιήσεων στις 1 Νοέμβρη και να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες του βαριού τραυματισμού της 17χρονης Β.Μ. μετα την αστυνομική επίθεση. Καμιά ανοχή στην αστυνομική βαρβαρότητα» σημείωσε η Κίνηση.

Ένταση τη νύχτα στα Εξάρχεια

Κινητοποιήσεις για τον τραυματισμό της 16χρονης έγιναν τη νύχτα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στην πρωτεύουσα ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου κάλεσαν σε συγκέντρωση στη μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ακολούθησαν επεισόδια σε δρόμους των Εξαρχείων, ενώ οδοφράγματα με κάδους στήθηκαν σε Μπενάκη και Σόλωνος. Από την ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως άτομα επιτέθηκαν σε δυνάμεις της, στην πλατεία της περιοχής με πέτρες και μπουκάλια και μολότοφ, ενώ ακολούθησε ξανά χρήση δακρυγόνων.