ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Οι New York Times διαλύουν το αθλητικό τους τμήμα


Εχουν βέβαια το "The
 Athletic" που το αγόρασαν 550 εκατ. δολάρια

Οι New York Times  αποφάσισαν σήμερα να διαλύσουν το αθλητικό τμήμα τους και πλέον θα βασίζονται για την κάλυψη των ομάδων και των αγώνων στο site τους The Athletic (το αγόρασαν τον Ιανουάριο του 2022 για 550 εκατομμύρια δολάρια). Την αλλαγή την βλέπουν ως μια εξέλιξη στον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν τον αθλητισμό».
Οπως γράφει η εφημερίδα, θα επικεντρωθεί στην επιχειρηματική δημοσιογραφία, «σχετικά με το πώς ο αθλητισμός συνδέεται με το χρήμα, την εξουσία, τον πολιτισμό, την πολιτική και την κοινωνία γενικότερα». Αυτό έγραφε το e-mail στο newsroom των Times, το πρωί της Δευτέρας.
Το κλείσιμο του αθλητικού γραφείου, το οποίο έχει περισσότερους από 35 δημοσιογράφους και συντάκτες, είναι μια σημαντική αλλαγή για την εφημερίδα (δεν γράφει πουθενά για απολύσεις). Η κάλυψη αγώνων και ειδικότερα η στήλη Sports of the Times, ήταν κάποτε πυλώνας της αμερικανικής αθλητικής δημοσιογραφίας.
Το The Athletic διαθέτει περίπου 400 δημοσιογράφους καλύπτοντας περισσότερες από 200 επαγγελματικές αθλητικές ομάδες.