ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου


Η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι αυτή της Έφης Αχτσιόγλου πο συνόδευσε ιτην υποψηφιότητά της και με πολιτική πλατφόρμα.
Το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου ήταν μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται εδώ και πολλές ημέρες, σίγουρα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα από τα βασικά ονόματα που αναφέρονταν στα σενάρια σχετικά με τις υποψηφιότητες για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ίδια είπε ότι οι διεργασίες στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ήττα των διπλών εκλογών είναι αναγκαίες και ουσιαστικές για την ψύχραιμη αποτίμηση του αποτελέσματος, που είδε καταποντισμένη την αξιωματική αντιπολίτευση.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε ότι πρόκειται για μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων που ανατέθηκαν στα μέλη του κόμματος μετά την 25η Ιουνίου και την εγκαθίδρυση της κυριαρχίας της ΝΔ.
Η πρώην υπουργός Εργασίας επί τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η υποψηφιότητά της δεν αφορά απλώς την ίδια ή την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά «την Ελλάδα» και «την κοινωνία», «την Αριστερά και τα κινήματα της νέας εποχή», αλλά και «κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη».

Αναφορικά με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα χρόνια -και προτού ανέβει στην εξουσία- η κα Αχτσιόγλου είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα στη μακρά του πορεία έχει εξελιχθεί πολιτικά. Ξεκινώντας ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, επιλέξαμε να εκπροσωπήσουμε τους προοδευτικούς πολίτες που εμπνέονται από τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπεριληπτικής ανάπτυξης και της δημοκρατίας.
Κάναμε το πρώτο βήμα, τώρα όμως χρειάζονται πολλά περισσότερα, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου θα βγει από την τελματώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.
Χαρακτηριστικό είναι δε ότι η υποψήφια για την προεδρία δεν ήταν καθόλου αυτοαναφορική κατά τη διάρκεια των σύντομων δηλώσεών της, προτάσσοντας την κοινωνική αναγκαιότητα μιας ισχυρής προοδευτικής αντιπολίτευσης σε σύνδεση με την κοινωνία και τα προβλήματά της.
Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση και άλλων υποψηφιοτήτων τις επόμενες ημέρες και εν όψει της συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου, ενώ είναι γνωστό ότι τη δική του υποψηφιότητα θα ανακοινώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την Παρασκευή 14 Ιουλίου.