ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Από τα παράλογα (Πανεπιστημιακή Αστυνομία) στα… άλογα του Μηταράκη


Στη λήθη της ιστορίας αναμένεται να περάσει σύντομα η Πανεπιστημιακή Αστυνομία που με τόσο σθένος υποστήριξε η προηγούμενη κυβέρνηση, δημιουργώντας σάλο αντιδράσεων από φοιτητικές οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν ντυθεί στα πράσινα για να φυλάνε τα ΑΕΙ θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς με άλλο αντικείμενο δράσης και η ευθύνη της φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων περνά και πάλι στους πρυτάνεις.
Αυτό αποκάλυψε ο Νότης Μηταράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών (ΚΕΜΕΑ). «Από 1η Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης και των πεζών περιπολιών.

Ήδη από χθες, πάντως, ο Νότης Μηταράκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είχε κρατήσει αποστάσεις από τον τρόπο που λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία.
Ο κ. Μηταράκης είπε χαρακτηριστικά ότι «το πλαίσιο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».

Και επειδή κάθε υπουργός θέλει να αφήσει το στίγμα του στο υπουργείο που αναλαμβάνει, έτσι και ο Νότης Μηταράκης θέλει να αφήσει το δικό του. Τι θα κάνει; Θα δημιουργήσει έφιππη αστυνομία με 6 άλογα και 10 αστυνομικούς, οι οποίοι δεν θα περιπολούν αλλά θα κάθονται σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.
Εν ολίγοις θα είναι στη διάθεση των τουριστών για φωτογραφίες.
Η σχετική απόφαση υπεγράφη χθες, όπως αποκάλυψε ο κ. Μηταράκης και η λειτουργία του νέου σώματος θα έχει τελετουργικό χαρακτήρα, δηλαδή θα συμμετέχει σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. - από το ieidiseis