ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Ο Πρετεντέρης δεν θεωρεί συνάδελφό του την Μπέουχελ. Λογικό...


Η Ολλανδή δημοσιογράφος «με το κόκκινο καπέλο» έχασε –ελαφρώς ή όχι– τον στόχο τής δημοσιογραφικής δεοντολογίας με την οργή και το λεξιλόγιο που έβαλε στο ερώτημά της προς.. τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ανεξάρτητα από αυτό, ήταν μια ευθεία ερώτηση που στόχευε σε μια ευθεία απάντηση. 
Η ερώτηση της Ίγκεμποργκ Μπέουχελ και η απόκριση του πρωθυπουργού δίχασε τις απόψεις για το ύφος και των δύο –δίχασε φυσικά και τον δημοσιογραφικό κόσμο. Ο οποίος, έτσι κι αλλιώς, δεν έχει συνολικά καλό παρελθόν στις ερωτήσεις που υποβάλλει απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα –αλλά και σε αθλητικούς (μην το ξεχνάμε) παράγοντες.
Ο Μανώλης Γρηγοράκης, ο δημοσιογράφος με το σαρκαστικό χιούμορ και πένα που κεντρίζει βαθιά (βρίσκουμε τις μοναδικές ατάκες του στη στήλη του στο sdna αλλά και στα σόσιαλ) με μια σειρά από αναρτήσεις του μετέτρεψε το επεισόδιο στη συνέντευξη Τύπου στο Μαξίμου σε καθρέφτη. Έναν καθρέφτη στον οποίο ο δημοσιογραφικός κλάδος μπορεί να δει το άσχημο κομμάτι τού ειδώλου του. O Harddog σταχυολογογεί μερικές από τις βολές του:

** Εν τω μεταξύ χλευάζουν το καπέλο της Μπέουχελ τύποι που κατέβαιναν στις πλατείες φορώντας περικεφαλαία.

** Δεν ξέρω αν το κατάλαβαν στην ΕΣΗΕΑ ότι με την απάντησή του στην Ολλανδή δημοσιογράφο ("κατανοώ ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τους πολιτικούς") ο Μητσοτάκης έκανε ρόμπα τον κλάδο. Αν το κατάλαβαν ίσως χρειάζεται να αντιδράσουν.

** Ο Πρετεντέρης δεν θεωρεί, λέει, συνάδελφό του την Ίγκεμποργκ Μπέουχελ. Λογικό, αυτή είναι δημοσιογράφος.

** Αισθάνθηκε και ο Νίκος Μαστοράκης την ανάγκη να κατακεραυνώσει την Ίγκεμποργκ Μπέουχελ για τη δημοσιογραφική της παρουσία χτες ενώπιον του πρωθυπουργού. Ο Μαστοράκης άλλωστε ξέρει τι είναι και πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο σωστός δημοσιογράφος: το είχε αποδείξει με τους φοιτητές στη χούντα.

** "Κατανοώ ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να κάνετε ευθείες ερωτήσεις στους πολιτικούς" είπε στην Ολλανδή δημοσιογράφο ο Μητσοτάκης, ο οποίος κατανοεί ότι στην Ελλάδα έχουμε την κουλτούρα να γλείφουμε ευθέως τους πολιτικούς.

** Ολλανδή δημοσιογράφος στρίμωξε σε συνέντευξη τον Μητσοτάκη με κανονική δημοσιογραφική ερώτηση, ομαδικές λιποθυμίες Ελλήνων δημοσιογράφων.

- από το Harddog