ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Ιδού η ενημέρωσή μας!


Για να είμαστε
εξηγημένοι, μιας και το θέμα απασχολεί με τη σύσταση Εξεταστικής τη Βουλή. Δεν υπάρχει απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης στην Ελλάδα. Υπάρχει χειραγώγηση, χειροπόδαρα.. την έχουν δεμένη την ενημέρωση με διάφορα μέσα, από τα οποία ηθικότερο οι λίστες. Με ελάχιστα ΜΜΕ να της έχουν ξεφύγει. Δεν υπάρχει επίσης απόπειρα εξαγοράς της αλήθειας. Υπάρχει εξαγορά της αλήθειας ανενδοίαστη και ντροπιαστική. Την αγοράζουν, τη φυλακίζουν, την κρύβουν στα υπόγεια, τη βιάζουν, την εκδίδουν επί χρήμασι, την παραμορφώνουν, την ακρωτηριάζουν ή την καρατομούν, ανάλογα με τις παραγγελίες, τα συμβόλαια, τους σπόνσορες και τις απαιτήσεις της συγκυρίας. Κι όποιος την προστατεύει καταδιώκεται απηνώς. Για τυχόν αντιρρήσεις, υπάρχει Ντοκουμέντο.
Και μόνο το «επεισόδιο» με την Ίνγκεμπορχ Μπέχελ στο Μαξίμου, αλλά και η συνέχειά του, αρκεί για να αποδείξει του λόγου το ασφαλές. Μια σκληρή ερώτηση στο προστατευόμενο είδος πρωθυπουργού που έχουμε ξεσήκωσε όλους τους κυνόδοντες. Εναντίον της δημοσιογράφου! 
Το ίδιο σύστημα που όταν τα καλόπαιδα του ΣΚΑΪ ρωτούσαν τον Τσίπρα, πρωθυπουργό τότε, κάθε είδους αηδία, υιοθετώντας την προπαγάνδα της λάσπης, χειροκροτούσε. Το ίδιο σύστημα που έστησε αθλιότητες για το Σούνιο, για τις Πρέσπες, για ό,τι κολυμπάει και πετάει στην επικράτεια του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο σύστημα που κλείνει τα μάτια μπροστά σε χιλιάδες νεκρούς, αλλά τα έχει ορθάνοιχτα με το ντύσιμο της Μαρέβας. Το ίδιο σύστημα τώρα οργίστηκε, γιατί κάποια «ξένη» πρόσβαλε τον πρωθυπουργό του.
Κι έτσι, μια Ολλανδή άφησε χωρίς το Zeus+ Dione φουστανάκι την ενημέρωσή μας. Γυμνή και κακιασμένη! Αντί να απαντήσει ο Μητσοτάκης, μόρφασε, θύμωσε, ξέχασε τους καλούς του τρόπους και της επιτέθηκε εξευτελιστικά -για τον ίδιο- έως τραμπούκικα. Πήραν το σήμα του τα τάγματα αληθείας για να την ξεσκίσουν. Και δεν μιλάμε για την τρίτη εθνική, μιλάμε για τον διευθυντή τάδε που την έβγαλε «φιλότουρκη», για τον διευθυντή δείνα που αμφισβήτησε κατά πόσο είναι Ολλανδή και δημοσιογράφος, για τους αστέρες του Μαρινάκη και την πούλια που ’χει επτά παιδιά του Αλαφούζου. Μιλάμε για συντεταγμένη, άγρια ανθρωποφαγία. Και ούτε ένας τους δεν αναρωτήθηκε μήπως έχει δίκιο η γυναίκα. Μήπως λέει ψέματα ο Μητσοτάκης για τα δράματα του Αιγαίου.
Ψέματα λέει, βέβαια. Το ξέρουν. Όπως ξέρουν και γιατί δεν διανοήθηκαν ποτέ να θέσουν τέτοιου είδους ερωτήσεις ο ίδιοι. Όπως ξέρουν πώς κακοποιείται η αλήθεια με άνωθεν εντολές. Όπως ξέρουν τις «αμοιβαία επωφελείς» σχέσεις ανάμεσα στους ολιγάρχες των ΜΜΕ και το Μαξίμου. Αλλά, όπως λένε οι κυνικοί, γιατί να αφήσουν βαρόνοι και ιπποκόμοι την πικρή αλήθεια να τους χαλάσει τη γλυκιά ζωή;

Θανάσης Καρτερός / Αυγή (14.11.2021)