ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Η διαπλοκή του ενός

Με αφορμή σημερινό άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο αρχισυντάκτης πολιτικού της ΕφΣυν Γιώργος Πετρόπουλος τοποθετείται επί των γραφομένων του συναδέλφου του. Συγκεκριμένα και υπό τον τίτλο «Η διαπλοκή του ενός»γράφει στο fb:
Ο Μανώλης Κοττάκης μας πληροφορεί, με το σημερινό του άρθρο στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ότι ούτε.. λίγο ούτε πολύ η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Σαββίδη- προχθές στο Μέγαρο Μαξίμου- σηματοδοτεί τις «Πρώτες ρωγμές στη διαπλοκή του ενός».
Που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός αρχίζει να τα σπάει με τον Μαρινάκη.
Γράφει: «Η διαπλοκή του ενός, όπως γράφω έναν χρόνο, δημιουργεί πάντοτε αντισυσπειρώσεις. Στο μεγάλο limani τώρα άρχισαν και το καταλαβαίνουν. Και όταν η Novartis ‘‘πάει στον κουβά’’ την άνοιξη, θα το εμπεδώσουν πλήρως. Τα συμφέροντα των πρωθυπουργών με τους επιχειρηματίες ίσως συγκλίνουν για ένα διάστημα -εν προκειμένω μέχρι την εκδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία-, αλλά μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου αποκλίνουν. Προσγείωσις».
Ίσως να έχει ένα δίκαιο. Οι εφημερίδες του ΔΟΜ έδειξαν την ενόχλησή του αφεντικού τους από την συνάντηση- και με το χθεσινό βασικό θέμα των ΝΕΩΝ που ήταν επίδειξη αντιπολιτευτισμού.
Αλλά οι σχέσεις Μαρινάκη και οικογενείας Μητσοτάκη είναι πολύ ισχυρότερες απ' ό,τι φαντάζεται κανείς. Παραδοσιακές και μακροχρόνιες.
Επιπλέον, οι δεσμοί που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια δεν είναι με κλωστές αλλά με καραβόσχοινα. Δεν σπάνε εύκολα. Πράγμα που σημαίνει πως αν ο πρωθυπουργός θέλει κάπως να ξεφύγει από αυτή τη σχέση δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε: Καλά ξεμπερδέματα.
Και κάτι τελευταίο. Αν όντως έχουμε τις πρώτες ρωγμές στη διαπλοκή του ενός αυτό σημαίνει το τέλος της διαπλοκής ή την διεύρυνσή της; Ρωτάω.