ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ο αντικαθεστωτικός κύριος Στουρνάρας

Η αποκάλυψη του εγγράφου των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ήταν πραγματική βόμβα. Ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να λέει το φθινόπωρο του 2018 στον -πρώην προστατευόμενο μάρτυρα στην υπόθεση Novartis και νυν κατηγορούμενο- Νίκο Μανιαδάκη ότι γνωρίζει την ιδιότητά του (του προστατευόμενου μάρτυρα) και ότι ο ίδιος (ο Γ. Στουρνάρας, δηλαδή)..
από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει «να τσακίσουν» τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες όταν θα άλλαζε η κυβέρνηση.
Δεν γνωρίζουμε αν έγινε ποτέ αυτός ο διάλογος, ούτε είναι δική μας δουλειά να τον επιβεβαιώσουμε, τη στιγμή μάλιστα που το ζήτημα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Το γεγονός ερμηνεύεται ως προσπάθεια εκβιασμού και επηρεασμού ενός μάρτυρα. Μια ευρύτερη ερμηνεία οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο κεντρικός τραπεζίτης προσεταιρίστηκε τον κ. Μανιαδάκη και τον χρησιμοποίησε για μεταφορά του εκβιασμού στους εισαγγελείς. Το καταγράφουμε.
Κάθε λογικός άνθρωπος, πάντως, που θεωρεί ότι ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία αρνείται να πιστέψει όλα αυτά, καθώς παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Η Δικαιοσύνη οφείλει να ενεργήσει, έχοντας πλήρη προστασία από τα όργανα της πολιτείας, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ηδη έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.
«Κατασκευάσματα που προδίδουν πανικό» χαρακτήρισε με μακροσκελή δήλωσή του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος το συγκεκριμένο έγγραφο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Documento». Λογικό είναι να αρνείται όσα καταλογίζονται σε βάρος του, αν και στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι οι εισαγγελείς που τα λένε, αλλά ο κ. Μανιαδάκης που τα είπε στους εισαγγελείς.
Οι τελευταίοι αυτόν επικαλούνται και προφανώς στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους είναι υποχρεωμένοι να έχουν και τις αποδείξεις. Θα αναμένουμε τη συνέχεια της δικαστικής έρευνας.
Εκείνο που εντυπωσιάζει στη δήλωση του κ. Στουρνάρα είναι μια φράση του. Εγκαλεί τους εισαγγελείς Διαφθοράς «γιατί παρέμειναν αδρανείς όταν σωρεία ειδήσεων δημοσιευόταν από τις φιλικές προς το καθεστώς εφημερίδες». Η φράση στα εισαγωγικά είναι δική του. Και ο χαρακτηρισμός «καθεστώς» για την προηγούμενη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δικός του.
Προφανώς θεωρεί πως ήταν κεντρικός τραπεζίτης σε ένα καθεστώς και όχι σε μια δημοκρατική πολιτεία. Αυτός είναι ο κ. Στουρνάρας. Η κυβέρνηση έχει να πει κάτι γι' αυτά;

Eφημερίδα των Συντακτών / Άποψη