ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Το ΚΙΝΑΛ διαψεύδει τα περί συνάντησης Φώφης με Βαρδή και Τσίπρα

Για συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη και τον Αλέξη Τσίπρα, μία ημέρα πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις, έκανε λόγο η ιστοσελίδα tomanifesto.gr και άμεσα ήρθε η απάντηση του ΚΙΝΑΛ που ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για «κατάπτυστο fake σχόλιο»..
Αναλυτικά το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής:
"Το σημερινό κατάπτυστο και fake σχόλιο του site tomanifesto.gr, δεν αξίζει καν διάψευσης. Ως φαίνεται όμως την μονταζιέρα που εγκατέλειψε ο κ. Τσίπρας στα υπόγεια του Μαξίμου, την χρησιμοποιεί ήδη το σύστημα του κ. Μητσοτάκη.Ας καταλάβουν καλά ότι δεν ¨μασάμε¨ από τέτοιες άθλιες πρακτικές. Όσο για τους φυσικούς αυτουργούς θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη."
To σάιτ tomanifesto.gr απάντησε με τη σειρά του στο σχόλιο του ΚΙΝΑΛ αναφέροντας:
Κατανοούμε την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, αλλά ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί είναι επιλήψιμο μια συνάντηση ενός επιχειρηματία του μεγέθους και της προσφοράς του Βαρδή Βαρδινογιάννη, να προκαλεί τέτοια οξεία αντίδραση και μάλιστα για ένα ρεπορτάζ ιδιαιτέρως προσεκτικό σε σχέση με τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς της ανακοίνωσης που εξέδωσε αρχικά το ΚΙΝΑΛ και στη συνέχεια με τη μορφή σχολίου.
Κατ’ αρχάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, ότι είναι απολύτως θεμιτό ο αρχηγός ενός κόμματος να έχει επαφές και συναντήσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο. Όταν μάλιστα πρόκειται για επιχειρηματίες του επιπέδου Βαρδινογιάννη, του οποίου η παρουσία στα δημόσια πράγματα αποτιμάται θετικά, θεωρούμε ότι οι επαφές είναι επιβεβλημένες. Κατά συνέπεια εκείνο που φανταζόμαστε ότι ενοχλεί την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν είναι η συνάντηση, αλλά η πληροφορία περί της συμμετοχής του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση.
Το κείμενο που δημοσιεύθηκε είναι προϊόν δημοσιογραφικού ρεπορτάζ (με πιθανή απόκλιση ως προς τo χρόνο) και σε καμία περίπτωση δεν θίγει ή συκοφαντεί πρόσωπα και καταστάσεις. Εκείνο που ενοχλεί στην προκειμένη περίπτωση είναι οι πολιτικές εκτιμήσεις και οι προεκτάσεις του θέματος που γίνονται στη βάση του γεγονότος, και όχι αυτό καθαυτό το γεγονός. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το δημοσίευμα δεν είχε «στόχο» να πλήξει αλλά να αναδείξει. Αντιθέτως οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί και τα σχόλια του γραφείου τύπου του ΚΙΝΑΛ στοχοποιούν και απειλούν.
Σε κάθε περίπτωση εκείνοι ξέρουν κι εμείς ξέρουμε…
ΥΓ. Η αναφορά στην αρχική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ περί μονταζιέρας είναι και υβριστική και συκοφαντική.
Από tomanifesto.gr υπήρξε και δεύτερη διευκρινιστική δήλωση – απάντηση στο ΚΙΝΑΛ:
 "Κατά την ενδελεχή διαδικασία επανεπιβεβαίωσης του ρεπορτάζ, διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι οι πηγές μας δεν ήταν δυνατόν να μας παράσχουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για την απόλυτη διασταύρωση και τεκμηρίωση του ρεπορτάζ. Ως εκ τούτου θεωρούμε δεοντολογικά ορθό να ζητήσουμε συγγνώμη, δεδομένου ότι ο στόχος μας δεν ήταν να θίξουμε ή να προσβάλλουμε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ή οποιαδήποτε άλλη πλευρά.
Συνεπώς και επί της ουσίας είναι προφανές ότι το tomanifesto.gr δεν είχε σκοπό να θίξει σε προσωπικό επίπεδο την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, κάτι άλλωστε που φάνηκε από την απάντηση που δόθηκε στην άκρως προσβλητική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ.
Ως προς τις πολιτικές προεκτάσεις του δημοσιεύματος και τις εκτιμήσεις που συνοδεύουν το ρεπορτάζ, επιμένουμε θεωρώντας ότι δεν κάναμε κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο από το να μεταφέρουμε το πολιτικό κλίμα που διαμορφώθηκε ήδη από την προεκλογική περίοδο και αποτυπώθηκε εν μέρει και στο εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου. Και χαρακτήρισε τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Βέβαια είναι σαφές ότι ο σημερινός χαρακτήρας της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας δεν επιτρέπει πάντοτε την απόκτηση όλων των στοιχείων που συνιστούν ένα απόλυτα μη αμφισβητήσιμο ρεπορτάζ. Θεωρούμε ότι η υπερβολική αντίδραση του ΚΙΝΑΛ και η απόδοση συκοφαντικών χαρακτηρισμών δεν μας αγγίζει γιατί είναι γνωστή στους παροικούντες η δημοσιογραφική πορεία μας."