ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Περί της κυκλοφορίας της εφημερίδας «δημοκρατία»

Aπό τον διευθυντή σύνταξης της εφημεριδας «δημοκρατία» Δημήτρη Ριζούλη, λάβαμε mail σχετικά με δημοσίευμα του μπλογκ για τις εργασιακές συνθήκες και την κυκλοφορία του φύλλου.
Το δημοσιεύουμε αυτούσιο με την μόνη παρατήρηση ότι ο κ. Ριζούλης απαντάει μόνο ως προς το σκέλος σχετικά με την κυκλοφορία της εφημερίδας που δεν έχουμε καμία πρόθεση να αμφισβητήσουμε -αναφέρεται άλλωστε ότι..
  παρουσιάζει ανοδική τάση- καθώς η «δημοκρατία» είναι μέσα στις 4 πρώτες σε πωλήσεις ημερήσιες εφημερίδες.
 Ο κ. Ριζούλης δεν απαντάει όμως σε σχέση με τα αναφερόμενα για καθυστερήσεις εξόφλησης των δεδουλευμένων και είναι τουλάχιστον άτοπο να λέει πως εμείς(!) δημιουργούμε εντυπώσεις παίζοντας με το μεροκάματο εργαζομένων...
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «δημοκρατία» Δημήτρη Ριζούλη:
"Είναι κρίμα ένα blog που ειδικεύεται σε θέματα media να δημοσιεύει αερολογιες ενός... δήθεν αναγνώστη χωρίς να κάνει καν τον κόπο να κοιτάξει τα επίσημα δημόσια στοιχεία. Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων δημοσιεύονται καθημερινά και θα μπορούσατε σε δύο λεπτά να διαπιστώσετε ότι είναι αστεία η "πληροφορία" ότι Εσπρέσσο και Δημοκρατία έχουν χάσει από τον Σεπτέμβριο πάνω από 3.000 φύλλα. Είναι προφανές ότι πρόκειται περί  προπαγάνδας αλλά δεν περιμενα να πέφτατε κι εσείς θύμα της. 
Κάτι παρόμοιο, περί δήθεν κυκλοφοριακής πτωσης, ανέφερε προσφάτως και η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, όταν κάλεσε τους αναγνώστες να μη μας διαβάζουν επειδή της κάναμε κριτική. Σας παραπέμπω λοιπόν στην απάντηση που της δώσαμε τότε (μπορείτε να την βρείτε) και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Δημοκρατία έχει την μεγαλύτερη κυκλοφοριακή σταθερότητα με διαφορά.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2018 (για το οποίο υπάρχουν συνολικά στοιχεία), συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 είχε απώλεια μόλις 40 φύλλων στις καθημερινές εκδόσεις. Το ίδιο περίπου  ισχύει για  όλη την περασμένη χρονια. Εσείς λοιπόν που βρήκατε τα... 3.000 και δημιουργείτε εντυπώσεις παίζοντας με το μεροκάματο εργαζομενων; 
Αντιλαμβάνομαι ότι ενοχλεί η μεγάλη κυκλοφορία της Δημοκρατίας και η συνέχισή της πετυχημένης πορείας της παρά τις προσπάθειες διαφόρων να την πλήξουν με όλους τους τρόπους, όμως οι βρωμικες επιθεσεις έχουν και ένα όριο. 
Με τιμή

Δημήτρης Ριζουλης

Διευθυντής σύνταξης Δημοκρατίας"