ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Σεισμός (και) στα social media για Μητσοτάκη - Σπυράκη

Εκτεταμένες και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση Μητσοτάκη «Τι ενδιαφέρει έναν 17χρονο η δολοφονία του Λαμπράκη το 1963;» που έφερε σε αμηχανία ακόμη και τους δημοσιογράφους του πάντα «φιλόξενου» - για τον αρχηγό της ΝΔ - ΣΚΑΪ.
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είχε σχολιάσει:
«Το αντικοινωνικό μένος του κ. Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε.  Αυτό που ..
δεν ξέραμε όμως είναι ότι αγνοεί ποιός δολοφόνησε τον Γρ. Λαμπράκη. Και επειδή η άγνοιά του είναι ανατριχιαστική, ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γρ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης».
 Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έσπευσε να απαντησει κάνοντας τα πράγματα χειρότερα και προκαλώντας νέα θύελλα αρνητικών σχολίων. Συγκεκριμένα η Σπυράκη ανεφερε:
«Είδα τη χθεσινή ανακοίνωση και πραγματικά λυπήθηκα. Λυπήθηκα γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει διαχωριστικές γραμμές που η ίδια η κοινωνία έχει ξεπεράσει. Στο ’63 αναφέρομαι. Ξέρετε ο κύριος Μητσοτάκης γεννήθηκε το ’68. Και είναι ενδιαφέρον να μιλάμε με βάση τα ιστορικά γεγονότα που έχουν αποτιμηθεί κι έχουν αποδοθεί ευθύνες, αλλά έχει μεγαλύτερη σημασία να δούμε ποια είναι νέα πορεία της πατρίδας το 2020».  

Με τη σειρά του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις δηλώσεις Σπυράκη αναφέροντας:
«Η σημερινή δήλωση της κ. Σπυράκη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αγέννητος το 1963, άρα δεν μπορεί να γνωρίζει για τη δολοφονία Λαμπράκη, δεν είναι απλώς ανόητη και αστεία, αλλά εκφράζει αυθεντικά αυτό που αντιπροσωπεύει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ.
Δεν πρόκειται για άγνοια της ιστορίας αδικαιολόγητη για κάποιον που διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας, ούτε για μια ακόμα γκάφα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, για μια συνειδητή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία και όσα αυτή μπορεί να διδάξει στις επόμενες γενιές και, βέβαια, και στην παράταξή του. Η ιστορία βέβαια ούτε διαγράφεται, ούτε ξαναγράφεται, ούτε ξεκινά από τη γέννηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Σεισμός στα social media

Tόσο η δήλωση Μητσοτάκη όσο και αυτή της Μαρίας Σπυράκη προκάλεσαν σεισμό στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Σταχυολογούμε:

******
Ο κυνικά "άριστος" Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να βρει καταφύγιο στη λήθη της ιστορίας, γιατί καθοδηγείται από την ακροδεξιά συνιστώσα της Ν.Δ.
Είναι επικίνδυνα αμαθής για να θέλει να γίνει πρωθυπουργός.
Είναι ύβρις για τη δημοκρατία να αντιμετωπίζει τη δολοφονία Λαμπράκη με απαξίωση.Το ίδια θα έλεγε για τη δολοφονία Μπακογιάννη?
Η αναθεώρηση της ιστορίας, η προσπάθεια παραχάραξης ιστορικών γεγονότων, η άγνοια, η αμάθεια, η ύβρις από πολιτικό που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα είναι επικίνδυνο για το λαό της.
Έκλεισε ο κύκλος.
Είναι επικίνδυνος πολιτικά για τη κοινωνία.
Είναι επικίνδυνα ιστορικά αδαής.
Είναι επικίνδυνα ότι πιο αναχρονιστικό σε σκέψη ανέδειξε η δεξιά παράταξη.
Πάνος Ρήγας

****
 Μην πείτε στον Κουλη ότι φέτος η Λυρική ανέβασε μέσα στα μούτρα του "αριστου ελληνικού κεφαλαιου" aka ΚΠΙΣΝ, το Ζ σε μορφή οπερας, οπότε όσοι εκείνη τη μέρα βρεθηκαν στον ναό της γεναιοδωριας των αριστων έμαθαν και ποιος σκότωσε τον Λαμπράκη και τι ήταν το τρίκυκλο, γιατί θα έχουμε άλλα.
(Ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, ήρθαν τα αριστεροτσολια να μαγαρισουν το στολίδι, ξέρετε, όλο το ρεπερτόριο)
Mαργαρίτα Συγγενιώτου

 ****
 "Ξέρετε ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε. μετά το 1963, το 1968", είπε η Μαρία Σπυράκη, για να υπερασπιστεί τη δήλωση Μητσοτάκη περί "ιστορικής μνήμης".
Οκ Μαρία, επειδή όλοι μας γεννηθήκαμε πριν το 2014 πες μας πώς πήρες 500 χιλιάρικα δάνεια από την Πειραιώς την ώρα που ακόμα και μεγάλες εταιρείες δεν μπορούσαν να πάρουν δεκάρα τσακιστή από τις χρεοκοπημένες Ελληνικές τράπεζες. Απάντησε εσύ κι εγώ δεν θα το πω σε κανέναν κάτω των 4 ετών, που ήταν αγέννητος τότε και μπορεί να μην τον ενδιαφέρει.
Δημήτρης Σούλτας

****
Να μη θυμόμαστε το 1963, να μη θυμόμαστε και το 2013! Το πράγμα προχώρησε. Βγαίνει στον άμβωνα του Σκάι η κυρα Μαρία Σπυράκη και μας λέει με τη γνωστή της άνεση, ότι η Χρυσή Αυγή κάθησε στο εδώλιο επειδή έστειλε τη δικογραφία ο Δένδιας με κυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ!
Να σου θυμήσω κυρα Μαρία, έναν που τον έλεγαν Παύλο Φύσσα; Να σου στείλω καμμιά φωτογραφία της μάνας του που λιώνει ακόμα στα δικαστήρια; Να σου θυμήσω τις 33 δικογραφίες για τη Χρυσή Αυγή, που κρατούσε στο συρτάρι του ο Δένδιας πριν δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας;
Η να πάω να πω στο παιδί μου, που γεννήθηκε το 1989 ότι αυτά είναι ασήμαντα και το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι πού βοσκούσε ο Βουκεφάλας;
Ευγενία Λουπάκη

****
Εγω κραταω ότι κατά τη λογική Μητσοτακη, οι 17χρονοι είναι κάτι ανερμάτιστα που δεν εχουν μεγαλώσει στην κρίση, δεν έζησαν τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, δεν έχουν άποψη, δεν διαβάζουν, δεν συζητάνε, δεν πολιτικοποιούνται, δεν ψάχνονται και δεν καταλαβαίνουν κι από μόνοι τους ότι έχει σημασία αν ο Λαμπρακης δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακρατος ή το 1821 από τον Κιουταχή. Περιμένουν τον Κυριακο να τους πει αν πρέπει να το ξέρουν ή όχι.
Μέχρι κι ο γιος μου που δεν είναι ούτε 13 ξέρει για τον Λαμπρακη και πόση σημασία έχει η δολοφονία του για τη σύγχρονη ιστορία, ο 17χρονος δεν ξέρει; Όλα τα ξέρουν.
Εντάξει, η οικογένεια Μητσοτακη αναπτύσσει πάτερν με το ζήτημα της βραχυβιότητας της ιστορικής μνήμης, το θέμα είναι ότι ο μεν Κωνσταντίνος διαψεύστηκε στην πρόβλεψη του, το 92, ότι «σε 10 χρόνια κανεις δεν θα θυμάται και δεν θα νοιάζεται τι όνομα πήραν τα Σκοπιά», ο δε Κυριάκος θα δούμε του χρόνου που θα πάνε όλοι αυτοί να ψηφίσουν αν θα δικαιωθεί...
Μαρία Δεδούση 

****
"Τι ενδιαφέρει έναν 17χρονο αν δολοφονήθηκε ο Κένεντι το 1963;"
Πόσο πιθανόν είναι να το έλεγε αυτό Αμερικανός πολιτικός που θέλει να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ;
Ανδρέας Μπελεγρής

****
Επειδή βλέπω ότι πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό... Η επιλεκτική μνήμη είναι πιο επικίνδυνη από τη λήθη γιατί είναι πιο πονηρή
Μάκης Μηλάτος

****
Μας κατέστρεψε η Σπυράκη σήμερα.
Ετοιμάζεται ο γιος μου για εξετάσεις Α' Γυμνασίου, τον ρωτάω να μου πει για την Μάχη των Θερμοπυλών και μου απαντάει "Δεν είχα γεννηθεί τότε"!
Αχ βρε Μαρία τι έκανες...
Tηλεβόας Αρτας