ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Δουλικοί συνεργάτες και σύμμαχοι καταστροφής του ΕΔΟΕΑΠ

 Δήλωση της Πόπης Χριστοδουλίδου (Πρωτοβουλία για την Ανατροπή)

Από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του ΕΔΟΑΕΠ (29-5-2018) παραθέτουμε δήλωση της Πόπης Χριστοδουλίδου, μέλους του Δ.Σ του Οργανισμού, όπου καταγγέλλονται για μια ακόμη φορά οι συμμάχοι της καταστροφής του ΕΔΟΕΑΠ, οι δουλικοί συνεργάτες του υφυπουργού, Τ. Πετρόπουλου και η τέως «συμμαχία» των συνδικαλιστών. Αναλυτικά:..
"Δήλωση (πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ).
29-05-2018

Το σχέδιο καταστροφής του Οργανισμού του ΕΔΟΕΑΠ ολοκληρώνεται. Ένα σχέδιο το οποίο οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη συμμαχία εργοδοτών/καναλαρχών, κυβέρνησης και των συνεργατών τους μέσα στις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων.
Αυτοί που επέμεναν ότι δεν θα καταργηθεί το αγγελιόσημο όπως απαιτούσαν οι καναλάρχες, αυτοί που εξεβίασαν με τον χείριστο τρόπο τους ασφαλισμένους για να ψηφίσουν «Ναι» στην αλλαγή του χαρακτήρα του οργανισμού, απαιτούν με τον σημερινό τελευταίο εκβιασμό να ρίξει η ίδια η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ την αυλαία στο σχέδιο τους.
 Να αποφασίσει τον διαχωρισμό των υπηρεσιών Υγείας του ΕΔΟΕΑΠ από την επικούρηση και την πρόνοια. Για να σωθεί τάχα μου το ταμείο από την τρόϊκα! Όπως θα το έσωζαν το 2015, το 2016 και το 2017. Με τα γνωστά αποτελέσματα της σταδιακής μετατροπής του σε επαγγελματικό ταμείο των ΜΜΕ, στο οποίο τον πρώτο λόγο θα έχουν οι εργοδότες με μια υποταγμένη διοίκηση.
Οι ευθύνες της αποσύνθεσης του τέως κραταιού Οργανισμού σε τρία στάδια ανήκουν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατέληξε να υπηρετεί τους καναλάρχες.
  • Στους στενούς συνεργάτες της στις συνδικαλιστικές ενώσεις της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, αλλά και στους «συμμάχους» τους σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ.
  • Επίσης στις παρατάξεις των  Μ. Αντωνιάδου και Στ. Καπάκου, στην στενή συνεργασία Δ. Κουμπιά και Γ. Σαββίδη,(ΠΟΕΣΥ)  και φυσικά στα δυο πραξικοπήματα που έγιναν στον Οργανισμό, παραπλανώντας τους συναδέλφους.
  • Εδώ, να μην ξεχάσουμε πρώην συνδικαλιστές και σημερινούς «υπηρέτες» αυτών, που επιθυμούν να «εξαφανίσουν» τον ΕΔΟΕΑΠ, με κάθε τρόπο και συμπεριφέρονται κυνικά, προκλητικά και με απύθμενο θράσος.
Η σημερινή διοίκηση του Νίκου Καρούτζου που εμφανίζεται διασπασμένη από την παράταξη των «Ενωμένων δημοσιογράφων», είναι εξίσου υπεύθυνη για τον σημερινό εκβιασμό της κυβέρνησης δια του Τ. Πετρόπουλου. Όπως ήταν υπεύθυνη  και για το πρώτο πραξικόπημα στον ΕΔΟΕΑΠ.  Αλλά και για τον περσινό εκβιασμό των ασφαλισμένων, τότε,  που μαζί με αυτούς, που σήμερα καταγγέλλει, αποδέχθηκε την υλοποίηση καταστροφής του οργανισμού.  Τα ίδια πρόσωπα θα διεκδικήσουν σε λίγες μέρες πάλι την ψήφο των ασφαλισμένων, θα διεκδικήσουν τις καρέκλες για να
 ξανασώσουν το ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ τα ίδια τον οδήγησαν στον αφανισμό.
Εμείς ως «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» ψηφίζουμε ΟΧΙ στην κατάργηση του ΕΔΟΕΑΠ ως Οργανισμού επικούρησης. ΟΧΙ στο διαχωρισμό των παροχών υγείας από τις παροχές επικούρησης, αλλά και την πρόνοια. Και όχι στην αδικία εις βάρος των νέων, που αγωνίζονται σήμερα σκληρά  για να επιβιώσουν και να κρατηθούν όρθιοι.
Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τους συμμάχους της καταστροφής του ΕΔΟΕΑΠ, τους δουλικούς συνεργάτες του υφυπουργού, Τ. Πετρόπουλου και την τέως «συμμαχία» των συνδικαλιστών.
Προειδοποιούμε, πως αν δεν αντιδράσουν δυναμικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι  και ασφαλισμένοι, ο ΕΔΟΕΑΠ μεταλλάσσεται σε ένα υβριδικού τύπου επαγγελματικό ταμείο,  το οποίο θα λειτουργεί υπό την ασφυκτική μέγγενη των υποχρεώσεων ισοσκελισμένων εσόδων-δαπανών και του τελικού βέτο των εργοδοτών σε όλες τις δαπάνες υγείας.
Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ"