ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

«Μινχάουζεν ο διορισμένος Γκανάς»

Στην επιστολή του διορισμένου μέλους του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ Μάρκου Γκανά (δειτε την ΕΔΩ) που έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου στον Οργανισμό, απαντούν ο Νίκος Καρούτζος, πρόεδρος ΔΣ , η Άντζυ Σταθάτου, Γ.Γ. ΔΣ , ο Κωνσταντίνος Δαυλός, πρόεδρος ΤΥΠ  και η Μαριάννα Βασιλάκου, αναπληρώτρια ταμίας ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ. Αναλυτικά η απάντηση:..
Προς: Μέλη ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Κοινοποίηση ΔΣ: ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ
Κοινοποίηση: Υφυπουργό Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Συνάδελφοι,
Με έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή του αρχισυνδικαλιστή της κυβέρνησης και διορισμένου μέλους του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κυρίου Μάρκου Γκανά. Η εν λόγω επιστολή συναγωνίζεται επαξίως σε εφευρετικότητα και φαντασία το μυθιστόρημα «οι περιπέτειες του βαρόνου Μινχάουζεν» όπως άλλωστε και η προηγούμενη που είχε αποστείλει στις 2 Μαΐου με προγενέστερη ημερομηνία (28 Απριλίου / δειτε την ΕΔΩ), συμπτωματικά τη ίδια ημέρα με την επιστολή Πετρόπουλου στον ΕΔΟΕΑΠ που μας υπενθύμιζε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές έως την 16η Μαΐου .
Φτάνει στο σημείο ο κ. Γκανάς να μας κατηγορεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει γνωμοδότηση της Eurostat που κατατάσσει στον ΕΔΟΕΑΠ στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης».  Φαίνεται πως έχει χάσει την επαφή με τα πραγματικά γεγονότα, δεδομένου ότι αρνιόταν και την ύπαρξη συμφωνίας τρόικας-κυβέρνησης για τον ΕΔΟΕΑΠ στο Staff Level Agreement και ζητούσε χαρτιά όταν ο Πρόεδρος του ΔΣ αποκάλυψε το περιεχόμενο της συμφωνίας 3 ημέρες πριν αυτό ανακοινωθεί επίσημα . Αλήθεια που ήταν όταν όλα όσα λέγαμε τα επιβεβαίωνε ο υφυπουργός Εργασίας παρουσία όλων των Ενώσεων;
Επειδή φαίνεται πως είναι πολύ απασχολημένος με άλλα ζητήματα, δεν έχει χρόνο ούτε για τα συμβούλια του ΕΔΟΕΑΠ όπου είναι μέλος του ΔΣ, όπου και παρουσιάσαμε εκτενώς την γνωμοδότηση της Eurostat που κατέληγε σε συμπεράσματα στηριζόμενη σε ψευδή στοιχεία που εστάλησαν στις Βρυξέλλες από κάποιους συνοδοιπόρους του κυρίου Γκανά.
Και φτάνει να στέλνει τώρα επιστολή με κοινοποίηση στον υφυπουργό Εργασίας , για να δικαιολογήσει με τα ψέματά του το νέο πραξικόπημα που ετοιμάζει ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος μέρες τώρα σχεδιάζει να διορίσει Διοίκηση στον ΕΔΟΕΑΠ ώστε να υλοποιήσει το σχέδιό του για διάλυση του Οργανισμού.
Μιλάει για πραξικοπηματική προκήρυξη εκλογών στις 23,24,25 Μαΐου όταν ο ίδιος στο ΔΣ ψήφισε να γίνουν εκλογές μια εβδομάδα αργότερα μπροστά στην πίεση του υφυπουργού Εργασίας η οποία είχε ένα και μόνο στόχο, το διορισμό προσωρινής διοίκησης ώστε να μην υπάρχει αντίδραση στο οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της υπόστασης του ΕΔΟΕΑΠ.  Μιλάει για πραξικόπημα όταν γνωρίζει ότι το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ δημοσιεύτηκε με μη νόμιμες παρεμβάσεις του κ. Πετρόπουλου σε αυτό (μεταξύ των οποίων και η μετονομασία από τον κ. Πετρόπουλο της επικούρησης σε «επικουρική σύνταξη»)  στις 15 Μαΐου δηλαδή μια ημέρα πριν την προθεσμία που είχε θέσει ο κ. Πετρόπουλος για εκλογές.  Και ξέχασε ότι αυτό το καταστατικό δημοσιεύτηκε όταν διαπίστωσαν ο κ. Πετρόπουλος και οι συνοδοιπόροι του ότι οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί με νόμιμο τρόπο και δεν θα μπορούσαν να διορίσουν διοίκηση επικαλούμενοι την «ακυβερνησία» που οι ίδιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν.
Μιλάει για πραξικοπηματική διαδικασία εκλογών όταν ο ίδιος ζήτησε στη συνέχεια οι εκλογές να μετατεθούν μετά τις 15 Ιουνίου κατά παράβαση του καταστατικού και με κίνδυνο ο Οργανισμός να μην έχει νομιμοποίηση συναλλαγών. Και τελικά το ερώτημα που τίθεται είναι αν πρόκειται για τον ίδιο κο Γκανά που στις 2 Μαΐου μας κατηγορούσε για ακριβώς τα αντίθετα, «ότι θέλουμε να παρατείνουμε τη διαδικασία εκλογών για να παραμείνουμε στη διοίκηση του Οργανισμού». 
Το χειρότερο είναι ότι δεν διστάζει να λέει ακόμα και σήμερα ψέματα περί τρομοκράτησης των συνταξιούχων όταν ο ίδιος μόλις την περασμένη Παρασκευή ψήφισε στο ΔΣ (και αποχώρησε αμέσως) να κάνουμε δεκτά όλα όσα μας είπε προφορικά ο κ. Πετρόπουλος για υπολογισμό των Επικουρήσεων με το νόμο Κατρούγκαλου με ταυτόχρονη απαγόρευση χρηματοδότησης του εφάπαξ και των Επικουρήσεων από την εργοδοτική εισφορά του 2% επί του κύκλου εργασιών των ΜΜΕ.  Βέβαια, η τακτική του δεν έχει καμία διαφορά από αυτή του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος ενώ ψήφισε το νόμο χωρίς αιδώ έλεγε ψέματα ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις.
Ο κ. Γκανάς κατηγορεί τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ της οποίας είναι μέλος για «διακοπή συνεργασίας με την κυβέρνηση» όταν η ίδια η κυβέρνηση μπλόκαρε κατ’ επανάληψη την εφαρμογή του νόμου και ο ΕΦΚΑ με εντολή υφυπουργού έχει υπεξαιρέσει εκατομμύρια ευρώ από εισφορές που ανήκουν στον ΕΔΟΕΑΠ. Έπρεπε δηλαδή να αφήσουμε τον Οργανισμό να καταρρεύσει χωρίς να ζητάμε το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή του Νόμου που ψηφίστηκε πριν από 6 μήνες;
Κάνει λόγο για bulling σε υπαλλήλους έχοντας στο μυαλό του έναν και μοναδικό υπάλληλο-στέλεχος, ο οποίος είχε δώσει το τηλέφωνο του ΕΔΟΕΑΠ ως τηλέφωνο της προσωπικής του εταιρίας και σύμφωνα με μελέτη που τέθηκε σε γνώση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έχει πρόσβαση σε …. όλα τα email όλων των υπαλλήλων του Οργανισμού!!!
Ο κ. Γκανάς χωρίς αιδώ  μιλά για αποκλεισμό μερίδας εργαζομένων όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι εφαρμόζουμε πιστά το Καταστατικό και το Νόμο για τη διενέργεια των εκλογών. Αν πάντως έχει στοιχεία για το αντίθετο,  τον προκαλούμε να τα καταθέσει εδώ και τώρα αντί να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.
Τον καλούμε επίσης μαζί με τον κ. Τάτση (τον ως ει παρών τον τελευταίο μήνα Ταμία Οργανισμού) να συμμετέχουν στα ΔΣ για να έχουν καλύτερη εικόνα της πραγματικότητας αλλά και για να μην τορπιλίζουν την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού, προκαλώντας με τη στάση τους τεχνητή έλλειψη απαρτίας του ΔΣ. Τον καλούμε επίσης να αποφασίσει το απλό: Εκπροσωπεί τους εργαζομένους και ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ και τα δίκαια του Οργανισμού ή την κυβέρνηση; Γιατί τον τελευταίο καιρό το μόνο που κάνει είναι να υπονομεύει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και να ψευδολογεί.
Νίκος Καρούτζος
Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Άντζυ Σταθάτου
Γ.Γ. ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Κωνσταντίνος Δαυλός
Πρόεδρος ΤΥΠ ΕΔΟΕΑΠ
Μαριάννα Βασιλάκου
Αναπληρώτρια Ταμίας ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ