ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Μπογιές, συμβόλαια και δημοσιογραφία

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου απαντώντας στον...  Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη με αφορμή τις ανακοινώσεις ΝΕΩΝ και ΒΗΜΑΤΟΣ (δείτε ΕΔΩ) για την επίθεση αγνώστων με μπογιές και βαριοπούλες στο κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου 80 όπου στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα FM, κάνουν λόγο αφενός για προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης και αφετέρου για εκτέλεση συμβολαίων. Αναλυτικά το non paper του Μαξίμου:
«Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες –τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή! Ούτε μια στοιχειώδη πολιτική ανάλυση δεν..
μπορούν να κάνουν… Είναι φανερό ότι όταν έχεις μάθει να εκτελείς συμβόλαια δεν έχεις και πολλά περιθώρια για δημοσιογραφία…».
Στο non paper του Μαξίμου υπήρξαν απαντήσεις από ΝΕΑ και ΒΗΜΑ.
Συγκεκριμένα στα nea.gr αναρτήθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:
"Αίσθηση προκαλεί η σπουδή των συγγραφέων του κυβερνητικού non paper γα την τρομοκρατική επίθεση στον ΔΟΛ καθώς φαίνεται ότι διαθέτουν εσωτερική πληροφόρηση, αφού μας αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για τον Ρουβίκωνα, κάτι που δεν έχει προκύψει με άλλον τρόπο.
Πέραν των ψεμάτων περί άδειου κτιρίου (από εκεί εκπέμπει ο BHMA FM και υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι) η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι περί αυτού οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες πώς και από που γνωρίζουν τους δράστες της επίθεσης και γιατί δεν έκαναν κάτι ώστε να απολογηθούν ενώπιον των αρχών.
Πρωτοφανής η πρόκληση, προφανής η απάντηση.
Το Μέγαρο Μαξίμου σε μια πρωτοφανή επίδειξη αδιαφορίας, ανοχής, αν όχι κάτι χειρότερο, αφού πέρασαν πάνω από 18 ώρες, με τη γνωστή μέθοδο των non paper, όχι μόνο δεν καταδικάζει ξεκάθαρα τη χυδαία, τραμπούκικη και τρομοκρατική επίθεση εναντίον της δημοσιογραφίας, αλλά προχωρά ακόμα περισσότερο σε απαράδεκτους συμψηφισμούς.
 Αναφορικά δε με τα περί άδειου κτιρίου που επικαλείται το Μαξίμου, είναι προφανές ότι πρόκειται περί ψεύδους διότι όχι μόνο δεν είναι άδειο αλλά από εκεί εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός BHMA FM ενώ την ίδια ώρα βρίσκονταν και άλλοι εργαζόμενοι.
Είναι προφανές ποιος υποθάλπει, ανέχεται και ενίοτε στοχοποιεί με τις μεθόδους του τη δημοσιογραφία και την ελευθερία της έκφρασης. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη."
Στο vima.gr αναρτήθηκε το κάτωθι κείμενο:
"Αίσθηση προκαλεί η σπουδή των συγγραφέων του κυβερνητικού non paper για την τρομοκρατική επίθεση στον ΔΟΛ καθώς φαίνεται ότι διαθέτουν εσωτερική πληροφόρηση, αφού μας αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για τον Ρουβίκωνα, κάτι που δεν έχει προκύψει με άλλον τρόπο.
Πέραν των ψεμμάτων περί άδειου κτιρίου καθώς από εκεί εκπέμπει ο BHMA FM και υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι οι συγγραφείς της ανακοίνωσης οφείλουν να εξηγήσουν πώς γνωρίζουν τους δράστες της επίθεσης."
 Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «η ελεύθερη έκφραση είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας», ενώ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει, όπως λέει, την αδράνεια απέναντι στους γνωστούς- αγνώστους που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη.  
«Δεν μπορούν ούτε να εκβιάζουν, ούτε να τρομοκρατούν τον δημοσιογραφικό κόσμο. Η ανοχή στη βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.