ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΕΣΗΕΑ: Επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια και οι αλήθειες για τον ΕΔΟΕΑΠ

Ορισμένοι προκαλούν προεκλογική σκόνη για να καλύψουν τις ευθύνες τους, για το οικονομικό αδιέξοδο στον ΕΔΟΕΑΠ και δεν διστάζουν να οδηγήσουν τον Οργανισμό σε τεχνητή κρίση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Χωρίς καμία ειδοποίηση και δικαιολογία διέκοψαν παροχές και την καταβολή των επικουρήσεων.
Επιδιώκουν, με τον τρόπο αυτό, να δημιουργήσουν βαρύ κλίμα και να μεταφέρουν στην ΕΣΗΕΑ την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον ΕΔΟΕΑΠ.
Καλύπτουν τις πολιτικές της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και την κατάργηση του αγγελιοσήμου, που μόνο τους εργοδότες ευνοεί.
Στην πρακτική αυτή εντάσσεται και η συμφωνία του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ με το υπουργείο Εργασίας για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ.
           Πρόκειται για μια λεόντειο σύμβαση που προβλέπει:..
  • 4 δόσεις των 2,5 εκατ. ευρώ, που θα πρέπει να επιστραφούν, εντόκως, μέχρι το τέλος του χρόνου (31.12.2017) και αυτό χωρίς να έχει θεσμοθετηθεί πόρος για τον ΕΔΟΕΑΠ και οι εργοδότες να μην καταβάλλουν εισφορές.
  • Την εκχώρηση κατά την υπογραφή σύμβασης ίσου ποσού από την περιουσία του ΕΔΟΕΑΠ, ως εγγύηση στον ΕΦΚΑ.
Κι όμως, παρ’ όλα αυτά τα επαχθή, το δάνειο δεν προχωράει και η ευθύνη είναι συγκεκριμένη και βαρύνει την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, στην οποία συμμετέχουν συγκεκριμένοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.
Στις 29 Μαΐου 2017 και εγκλωβισμένο στο αδιέξοδό του, το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ προσπάθησε να φορτώσει το πρόβλημά του στις Ενώσεις.
Απέστειλε επιστολή με την οποία ζητεί:
  1. Άτοκο δάνειο, χωρίς ημερομηνία αποπληρωμής.
  2. Με ενέχυρο μερίδια ενός αμοιβαίου και κάποια ομόλογα.
  3. Και εξόφληση, που θα γίνει από πόρο, αν υπάρξει ή με το δάνειο από τον ΕΦΚΑ, εφ’ όσον δοθεί, όπως ρητά αναφέρεται στην επιστολή.
Όσοι θέλουν να εντάξουν στα προεκλογικά τους παιχνίδια το μέλλον της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Κλάδου και της επικούρησης ζητώντας μάλιστα από εκλεγμένα μέλη να κινηθούν κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας και του Καταστατικού, η απάντηση περιλαμβάνεται στις δύο γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ, για τις αρμοδιότητες των θεσμικών οργάνων της Ένωσης, αναφορικά με τη διαχείριση των οικονομικών.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εργάζεται συστηματικά για την στήριξη και την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.
Με δύο διαδοχικές καταβολές συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, από βεβαιωμένες οφειλές αγγελιοσήμου, διασφαλίσθηκε η χρηματοδότησή του το τελευταίο εξάμηνο, ώστε να παραμένει ανοιχτός ο Οργανισμός.
Ήδη με επιστολή του προς τον ΕΔΟΕΑΠ και όλες τις Ενώσεις έχει απευθύνει πρόσκληση συνάντησης την Τρίτη, 6 Ιουνίου, για την από κοινού αντιμετώπιση της χρηματοδότησης του Οργανισμού.
Ταυτόχρονα, αναζητεί τρόπους για την κατανομή στον ΕΔΟΕΑΠ από νέες βεβαιωμένες οφειλές 7 εκατ. ευρώ από το αγγελιόσημο, τις οποίες δεν αποδίδει, μέχρι στιγμής, ο ΕΦΚΑ.
Θεωρούμε ότι το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, όπως έχει ήδη επισημανθεί, όφειλε να έχει καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του πληρώνοντας παροχές και επικουρήσεις, αξιοποιώντας τις δυνατότητες συνεργασίας, που έχει με τις Τράπεζες, απ’ όπου ο Οργανισμός έχει προμηθευτεί συγκεκριμένα χρηματιστηριακά προϊόντα (αμοιβαία, ομόλογα, κ.λπ.).
Είναι σαφές ποιοι εργάζονται για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης καταβολής επικουρήσεων και παροχών και ποιοι επιχειρούν να προκαλέσουν αδιέξοδο ακόμη και με δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίες συζητήθηκαν λίγες μέρες πριν στο Πρωτοδικείο Αθηνών και έπεσαν στο κενό.