ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Eμπιστεύονται ακόμα τον (κάθε) Ταγματάρχη;

Και η Παιδεία στο αστυνομικό ρεπορτάζ για την ΕΡΤ;

Η ΕΡΤ του κ. Ταγματάρχη δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Απόψε, στο κεντρικό δελτίο, η παρουσίαση του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου έγινε από τον αστυνομικό ρεπόρτερ, ο οποίος, αφού περιέγραψε τα «επεισόδια», ανέφερε παρεμπιπτόντως ότι οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες στα σχολεία.
Ο δημοκρατικός κόσμος που έδωσε τη μάχη για να μην κλείσει η ΕΡΤ δεν αγωνίστηκε γι' αυτό το είδος της ενημέρωσης που σήμερα μας σερβίρει η δημόσια τηλεόραση. Σε εκπομπές επανακάμπτουν άνθρωποι «παντός καιρού», υπηρέτες πολλών αφεντάδων, ρεπορτάζ «προστατεύουν» με άγαρμπο τρόπο την κυβέρνηση, το «σέρβις».. πάει σύννεφο.
Η έγκυρη ενημέρωση που επιζητεί ο κόσμος δεν ταυτίζεται ούτε με την ανία των άχρωμων και άοσμων «διδύμων», ούτε με ρεπορτάζ φιλτραρισμένα που θυμίζουν την παλιά κακή ΕΡΤ και το φάντασμα της ΝΕΡΙΤ. Οι απαιτήσεις από τη δημόσια τηλεόραση επί αριστερής κυβέρνησης είναι μεγάλες και αυτό που εισπράττουμε είναι απογοητευτικό και αποκαρδιωτικό. Η συνταγή «αυτούς ξέρετε, αυτούς εμπιστεύεστε» οδηγεί μαθηματικά στην απαξίωση και στην αναξιοπιστία. Με μπαγιάτικα υλικά δεν φτιάχνεις φρέσκια πίτα. Πολύ περισσότερο όταν πολλά απ' αυτά τα υλικά είναι και σάπια.
Η ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων ή πολύ περισσότερο προσώπων ταυτισμένων με το ancien regime του χρεοκοπημένου δικομματισμού και των επιχειρηματικών λόμπι φανερώνει πολιτικό αδιέξοδο και έλλειψη εμπιστοσύνης σε δυνάμεις που έχουν αποδείξει διαχρονικά την ακεραιότητά τους.
Ο κ. Παππάς τι λέει για όλα αυτά; Εμπιστεύεται ακόμα τον κάθε Ταγματάρχη; Νοιώθει βολικά με την επανάκαμψη των ίδιων προσώπων που έκαναν τον κόσμο να μισήσει τη δημοσιογραφία και να απαξιώσει τη δημόσια τηλεόραση; Βρίσκει ελκυστικό το προϊόν που προσφέρει η ΕΡΤ στον ελληνικό λαό; Ο Καπάκος εκπαραθυρώθηκε, αλλά το πρόβλημα «ενημέρωση» παραμένει.
Η απόσταση που χωρίζει την ποιοτική, έγκυρη και έντιμη ενημέρωση από τη δημόσια τηλεόραση συνεχίζει να μην έχει γεφυρωθεί, ενώ στιγμές-στιγμές το χάσμα δείχνει να ανοίγει ακόμα περισσότερο και να εξοργίζει ακόμα και εμάς, τους φανατικούς φίλους της ΕΡΤ και του - κατά τ' άλλα - ποιοτικού προγράμματός της.

Tάσος Τσακίρογλου (efsyn)