ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ο Αναστάσιος Συμεωνίδης στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ

Ο Αναστάσιος Συμεωνίδης, μαέστρος της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων δίπλα στον διακεκριμένο αρχιμουσικό Βλαντιμίρ Ασκενάζυ, είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής - προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Ο 44χρονος μαέστρος, γεννημένος στην Αθήνα το 1972, με σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά, το πιάνο, τη μουσικολογία αλλά και τη διεύθυνση χορωδίας και ορχήστας σε Αθήνα και Βιέννη, ξεκίνησε τη μουσική του πορεία ως βοηθός μαέστρου στη Χορωδία Αθηνών, της οποίας είναι καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2002, και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων. Από το 2010 έως και σήμερα συνεργάζεται τακτικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες με έργα κλασικού και.. σύγχρονου ρεπερτορίου, Ελλήνων και ξένων συνθετών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, το Φεστιβάλ Settembre Musica στο Μιλάνο και το Τορίνο κ.ά.
Έχει συμπράξει επανειλημμένως, ως μαέστρος, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα Πατρών, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Ρουμανίας, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, καθώς και με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ.